Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов остава скептичен за мнозинство на промяната в 45-то НС

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Ние трябва да опитаме да сглобим някакъв кабинет на промяната, но мандатът отива при „Има такъв народ“, които трябва да приложат концепцията как да се случи това. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в сутрешния блок на БНТ.

Христо Иванов подчерта, че третият мандат е кризисният мандат, когато ще се види дали се тръгва сериозно към нови избори. Политическата реалност е – мнозинството от гражданите възложиха промяната на „Има такъв народ“ и най-големият шанс за управление на промяната е с техния мандат, каза още бившият правосъден министър и се позова на резултатите от изборите.

Нашето убеждение е, че е необходимо да положим всички усилия за правителство, но не каквото и да е, а правителство на промяната, обясни Иванов.

Много е сложна конфигурацията – от една страна хората са гласували за промяната, но тя е доста сложно да се реализира при сегашното разположение на силите, отчете Христо Иванов.

Ние много ясно сме завили с кого можем да се коалираме и с кого не можем. Сложното е, че дори и да се събере мнозинство за кабинет на промяната – дали обаче този кабинет ще може да разчита на стабилно мнозинство на промяната.

Христо Иванов е скептичен за такова мнозинство на промяната в парламента. Мнозинство за избор на кабинет може да се намери, но мнозинство за дълбока промяна ще е трудно, да не казва невъзможно да се намери, изтъкна бившият правосъден министър за този парламент. промяната.

Заради това Христо Иванов не изключва и нови предсрочни избори. И ако на изминалите избори гражданите са гласували против ГЕРБ, сега ще трябва да гласуват „за“ – платформа, визия, начин на промяната. На едни предсрочни избори ще се даде отговор затова каква промяна иска избирателят и на кого да бъде възложена обществената поръчка за ремонт на държавата. ДБ имат изключително амбициозна програма за възстановяване на държавата и правовия ред, увери Христо Иванов.

Въпреки това „Демократична България“ отговорно смятат, че трябва да се излъчи в настоящия парламент отговорно управление на промяната, тъй като има и краткосрочни задачи, като Изборния кодекс, за да може да се направят избори, на които да се доверим„, настоя Христо Иванов.

Според него Борисов е разклатен, но не са разклатени основите на модела.

Разграждането на сегашната власт трябва да бъде основата ни задача, посочи още той.

Борисов и Пеевски са само изпълнители, този модел нито е започнал с тях, нито ще приключи с тях.

Приватизираната власт – разграждането на този модел е наша основна задача.

Страшно много лъжи говорят от ГЕРБ, коментира още Христо Иванов и определи думите на Борисов за депутатските заплати, изслушването на съдиите в парламента и „Росенец“ като „абсолютни, мазни и нагли“ лъжи.

„Росенец“ не е популистка тема, а „материализация на фундаменталния проблем в България – проблемът със задкулисието, с това, че в държавата има недосегаеми и над закона хора„.

Според съпредседателя на ДБ в ГЕРБ наистина не разбират защо страната иска да се отърве от тяхното управление. Опитват се да се консолидират около Борисов като един жив щит, но в момента Борисов изгражда такъв жив щит за трудните времена, които го очакват извън властта. В това има само цинизъм, коментира Христо Иванов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сраженията около болница Ал-Шифа продължават

Израелските сили и палестински бойци влязоха в близки сражения...

Китай насърчава евтините сватби, за да стимулира раждаемостта

Младите двойки в Китай, които планират "евтини" сватби, вместо...

„Възраждане“: Тайно изнасят боеприпаси от български бази, за да се изпратят в Украйна (ВИДЕО)

Министерски съвет иска да промени военновременните запаси на българските...

ПП-ДБ биха преговаряли с ГЕРБ и след изборите

Бихме преговаряли с ГЕРБ-СДС след изборите, но както видяхме,...

ООН призова Великобритания да не изпраща мигранти в Руанда

Комитетът по правата на човека на ООН призова в...

Парламентът потвърди, че Мария Габриел няма да е премиер

Парламентът прие проект на решение, с което вицепремиерът и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img