Христо Иванов очаква късо съединение във всеки един момент

Views 18735
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Във всеки един момент може да се очаква късо съединение и е много вероятно октомври да сме на избори.

Такава е нагласата в „Демократична България“ се разбра от отчета на Христо Иванов пред неговите депутати, за който се разбра обаче профила на Десислава Атанасова, председателя на ПГ на ГЕРБ, която с възмущение съобщава, че е изтекъл през камерите на народното събрание запис от среща на ПГ на ДБ в Народното събрание.

Проблем за коалицията били отношенията между ИТН и ПП, Нинова не искала промяна във формата. Иванов изразил недоволството си от факта, че лидерът на БСП Корнелия Нинова не желае да предложи нова управленска формула, защото била доволна от досегашните си позиции.

Двамата съпредседатели на ДБ Иванов и Атанас Атанасов са се примирили, че се върви към избори – вероятно на 16 октомври.

ДБ ще решат какво да правят след като е ясен кандидатът за премиер, засега се опитвали да са дистанцирани. Христо Иванов посочва, че ДБ участва в преговорите информативно и ще влязат в тях наистина, когато има име за премиер.

Христо Иванов обяснява и че търканията между ПП и ИТН за закона за КПКОНПИ продължават Според Иванов компромис можел да се намери, защото и парламентарната група на „Промяната“ признала, че може да има някакви поправки. Това обаче което може да взриви преговорите е поведението на хората от ИТН, за които Иванов не се изказва особено ласкаво.

Позитивно било, че има процес, ПП вече спрели да отказват разговори с ИТН. Според Иванов е трябвало ИТН ако не си сменят председателя, то поне да не го излъчват в преговорния екип, и освен това да се откажат да имат министри. Би трябвало и Нинова да иска това, но Христо Иванов не знае защо не го е направила.

Всичко това може да доведе до късо съединение, когато Асен Василев трябва да разговаря с Тошко Йорданов и когато се заговори за постове, заявил Иванов пред депутатите от ДБ. Десните предложили бъдещият екип да има по-голяма възможност за избор на екип, а не да се трудоустрояват посочени по партийна линия, Нинова обаче не искала.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Хванаха 27 пияни шофьори през последните 24 часа

В рамките на изминалия ден 27 водачи, са се качили в автомобилите си след употреба на алкохол, съобщават от МВР. През последните 24 часа са проверени 7949 моторни превозни средства в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 886 […]