Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов не изключи преговори с ИТН за нов кабинет

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / пресцентър на „Демократична България“

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов не изключи, но и не потвърди, че могат да се водят преговори с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ – вариант, изключен неколкократно от премиера Кирил Петков и втория човек в „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Припомняме, че малко по-рано днес от Националния Съвет на „Продължаваме Промяната“ дадоха мандат за преговори за ново правителство. От съобщението на партията стана ясно, че се очаква в рамките на днешния ден ПП да проведе консултации с ДБ и БСП, както и с независимите депутати, относно съставянето на кабинет.

От друга страна обаче, след консултациите при президента Румен Радев от ИТН, съобщиха, че биха подкрепили нова управленска формула в рамките на текущото Народно събрание, но без тя да включва Кирил Петков и Асен Василев.

Персонализация избягваме да използваме. Има прекалена персонализация и фиксиране върху персоните в българската политика, което блокира възможността за процеси. С кого бихме работили е въпрос на колективни решения, отново в рамките на обсъжданията с мандатоносителя„, каза Иванов.

ДБ ще постави няколко свои приоритета на масата на преговорите, когато започнат разговорите за нов кабинет с „Продължаваме промяната. „Стремим се да не използваме термини като „червени линии“. Смятаме, че е най-здравословно да бъде съставен кабинет с първия мандат и сме заявили многократно, че ще подкрепим такова усилие. За нас е ясно, че такъв мандат трябва да бъде насочен към решаването на очевидните проблеми, които живота задава, включително еврозоната, превъоръжаването на Българската армия и модернизацията й, изчистването на руското влияние от сектор „Сигурност“. Това са приоритетите, които ние смятаме за важни„, добави лидерът на „градската десница“.

Винаги сме били диалогични и сме се стремили да слагаме националните приоритети пред своите, така че – да„, даде заявка за диалогичност той.

Наборът от потенциални формули е ясен. Има един прозорец до местните избори, в който е много важно да бъде осигурено управлението на страната. Защото например това е период, в който трябва да направим решителната стъпка за влизане в еврозоната, а превъоръжаването на армията не е ясно дали ще се случи. За съжаление, следващ парламент не изглежда да бъде по-добър от гледна точка да се търсят работещи уравнения„, добави Иванов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Екадорците решават на референдум новите мерки за сигурност

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа изглежда готов да спечели референдума...

Армения върна 4 села на Азербайджан

Разположени на тяхната обща граница

КНДР проведе ракетен тест

Северна Корея проведе изпитание на бойна глава на крилата...

Емил Димитров: Петя Банкова направи доста бели в митниците

Емил Димитров е роден през 1962 г. в Перник....

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕК прие плана за Украйна, позволяващ до 50 милиарда евро подкрепа

Европейската комисия (ЕК) прие предложение за решение за изпълнение...

Певицата Дебора поиска прошка в храма след пиянската изцепка на пътя

В църква влезе певицата Дебора, която през миналата седмица...

И във Венецуела Русия настоя за украинска следа в атентата в Crocus City Hall

Украинската следа е очевидна в случая на терористична атака...

Иран показва кадри от пожар в Чили като резултат от удар срещу Израел

Иранската държавна телевизия многократно показа видео на двумесечен пожар...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img