Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов: Национално предателство ще е да хвърлим френското предложение в коша

Снимка: архив БГНЕС

Френското предложение за РСМ е изключително добро за България, но ние сме напът да се провалим. Това заяви в студиото на Нова телевизия съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Наливане на масло в огъня и използване на френското предложение от страна на Слави Трифонов като „тежък предмет, с който да замери Кирил Петков“ – така Христо Иванов определя случилото се в последните няколко дни – „Абсолютна национална безотговорност.“

Не вярвам на очите си, че и президентът Радев прави това нещо„, възкликна Иванов. Припомняме, че вчера и лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини държавния глава в спекулиране с темата.

Слави Трифонов се опитва да експлоатира темата РСМ, за да си осигури алиби за вътрешнополитически цели, което обаче е абсолютно безотговорно. Именно това определя Христо Иванов за национално предателство – изхвърлянето в кошчето на френското предложение, каквото направи вчера лидерът на „Има такъв народ“.

Освен правителствената криза и тази в досега управляващото мнозинство – България е изправена пред това много важно решение, свързано с РСМ. Това е важно не само за Северна Македония, но и за България, но ние сме на път да го провалим. Това ще бъде изключително жалко за нас„, предупреди Христо Иванов и посочи, че няма да имаме друга такава възможност много дълго време.

Ако България не успее да разгледа това предложение, следващо такова не знаем кога ще има. Ето това ще бъде национално предателство.

Христо Иванов поясни, че не само е прочел предложението, но и е говорил с много авторитетни дипломати от различни политически сили. Общото мнение е, че това е едно много добро за България предложение.

Искам да ме чуят всички – това е изключително добро за България предложение, което ние сме готови да изхвърлим в коша поради това, че сме във вътрешнополитически скандал в момента“, категоричен е Иванов.

Предложението адресира и отговаря на всички наши притеснения, поясни Иванов. Още в началото на документа пише, че България иска РСМ да започне преговори, което е признание за нашата дипломация.

РСМ поема ангажимент, че трябва да впише българите в Конституцията си и до тогава преговори няма да има. Във френския документ се използвали думите „общности“ и „малцинства“.

Христо Иванов поясни още, че логиката на налагане на ветото е била именно това – да се опитаме да използваме Европейския съюз като гаранция. Цялата конструкция на българската позиция и дипломация до този момент е била да търси именно тези гаранции, които се дават във френското предложение – от ЕС.

Освен това Христо Иванов припомни, че самата Теодора Генчовска казала ясно в пленарна зала, че България е постигнала пробив в европейската дипломация. Самото Външно министерство е работило за това френско предложение и това е успех на всички усилия на българската дипломация.

И най-добрата защита на правата на българите в Македония ще отнеме години, но най-добрата гаранция е именно Европейския съюз, отсече Христо Иванов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

БНБ няма да участва в сянката на политическия процес

Не е добра идеята да се въвлича Българската народна...

Естония бърза да удвои разходите за отбрана заради Русия

Естония трябва да удвои разходите за отбрана през следващите...

Патриарх Кирил: Западът е изпаднал в сатанизъм, Русия води „свещена война“

Участниците в Руския народен сабор и руският патриарх Кирил...

Адмирал Ефтимов иска повече средства за отбрана

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов настоя повече средства...

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Разрушеният мост "Франсис Скот Кий" в Балтимор, е препречил...

Гръцкото правителство се изправя пред вот на недоверие

Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис се изправя пред...

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Шеф на руското разузнаване е бил три дни в Пхенян

Северна Корея увеличава своята тежест пред Кремъл

Премиерът на Литва посочи пътя на победата над Русия

Кремъл застрашавал световната сигурност

Повторното явяване на матура да бъде платено, предлагат от МОН

Министерството на образованието предлага повторното явяване на матурата да...

Митничари откриха над 46 кг марихуана в камион на ГКПП Кулата

Наркотиците са били укрити в кабината на влекача

Израел постави под обсада още две болници в Газа

Израелските сили обсадиха още две болници в Газа, поставяйки...

МВР спря от продажба близо 120 кг храна с изтекъл срок в Самоков (СНИМКИ)

Икономически полицаи предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img