Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов: ИТН създава хаос и връща ГЕРБ в играта

Снимка: БГНЕС

ИТН създават хаос, а ГЕРБ се опитват да го играят – реда в хаоса. Това вижда в пленарна зала съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в кулоарите на парламента.

ИТН напуснаха заседанието, в което парламентът трябвало да бърше кашата, която те забъркали, след което ГЕРБ не участвали в гласуването, с което се опитали да провалят приемането на решението и да задълбочат кризата. После ги оправиха, защото видяха, че няма да стане на тяхното, коментира Иванов.

Според него хората на Слави Трифонов дестабилизират конституционния ред в страната и от това се възползва ГЕРБ. Задайте си въпроса кой всъщност връща ГЕРБ на власт, при положение, че ИТН отказват разговори на партиите извън ГЕРБ и ДПС за третия мандат, посочи Христо Иванов. Какво ще стане с третия мандат зависи обаче от „Има такъв народ“, призна обаче за ситуацията, в която е поставена и „Демократична България“ Христо Иванов.

Ако ИТН са готови да разговарят за формулата за правителство от 6 до 8 месеца, което да преведе страната през кризите, тогава с третия мандат можем да го направим, каза Христо Иванов.

Ако искат да тласнат страната към избори, това ще стане, подчерта депутатът. За Христо Иванов гласове от ГЕРБ и ДПС не са опция. Ако партиите извън ГЕРБ и ДПС имат готовност да седнем, да разговаряме и да търсим цялостно споразумение за въпросите, нещата могат да се направят нормално, допълни той.

Този път с третия мандат сме длъжни да седнем да преговаряме, да намерим предварително чрез отстъпки и чрез разум решение и формула, която отговаря на всички въпроси. „Тогава можем да имаме правителство с третия мандат и да управляваме страната. Ако някои иска да заложи на хаоса и ако някой мисли, че хаосът ще му помогне на него – прав му път, но нека избирателите да го видят това нещо„, отсече Христо Иванов.

Той не иска да влиза в хипотези на кого ще бъде даден третият мандат. Нека да седнем да разговаряме, ако има воля за управление. Трябва да се направи споразумение, ясно структурирано, с текст, ясна отговорности и ангажименти, настоя Иванов, като обаче увери, че ДБ не се страхуват от избори.

Нека да е ясно кой с какво се ангажира, кой каква отговорност носи, кой ще изпълнява тези неща и тогава всеки ще може да застане пред своите избиратели и да обясни своите действия. „А не някои да ми казва понеже аз съм звезда, вие само ще слушкате, аз ще ви казвам за какво да гласувате, ето ви тук един чувал с котки – гласувайте за него, това е абсурд.

Христо Иванов още веднъж обясни, че ДБ не са длъжни да инвестират най-скъпото нещо – гласовете и доверието на избирателите си – в хора, които нямат биография, които изглеждат идеалните подставени лица, без да зададат нито един въпрос .

Той настоя да бъде съставено правителство от хора, които са способни да прилагат трудни политики и да се противопоставят на мафията в България. „Няма как да вземем някакви хора без биография и да кажем – сега ще пробваме този или онзи на предната линия на бойното поле срещу мафията – не, съжалявам. Моите избиратели с абсолютно право биха ме пребили с камъни, ако аз гласувам за хора без биографии и за хора, за които никой нищо не знае, а за тези от тях, които знаем, ми се изправят косите – извинявам се много„, завърши Христо Иванов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Даниел Митов се отказва от Външно министерство

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Преди ваканцията депутатите ще гарантират 30% по-високи заплати в армията

Единодушно със 195 гласа "за" парламентът прие на първо...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иранските летища отменят полети до понеделник сутринта (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Всички полети от международното летище "Имам Хомейни" в Техеран...

Двама побойници от Силистра пренощуваха в ареста

Полицията в Силистра арестува две лица за грубо нарушаване...

Синът на Деси Цонева показва средни пръсти

Синът на чернокосата тв кулинарка Деси Цонева показва средни...

Израелски министър призовава за пълно превземане на ивицата Газа

"Време е да извлечем поуки, да променим посоката и...

Г-7 предупреди Иран с мерки при дестабилизация

Лидерите на страните от Групата на седемте (Г-7) обсъдиха в...

Ислямистки бунтовници убиха поне 10 души в Конго

Най-малко 10 души са убити при нападение в източната...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img