Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов хвърли оставка

Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов подава оставка. Това обяви самият той във Фейсбук по повод слабото представяне на ДБ на парламентарните избори, които се наредиха на едва шеста позиция с около 6% подкрепа.

Той съобщи още, че заедно с него оставки подават и членовете на изпълнителния съвет на партията, но всички ще продължат да изпълняват функциите си до избиране на ново ръководство.

Иванов посочи, че е бил проведен Изпълнителен съвет на „Да, България“, на който единодушно е било прието мнението, че този резултат е „изключително лош“.

По думи на съпредседателя на ДБ той показва много сериозно отстъпление спрямо резултатите, постигнати на изборите през юли и април.

Това е много сериозен удар по способността на ДБ да изпълнява онези каузи, с които се е натоварила, категоричен бе Иванов.

Той определи балансирането между кампаниите за парламент и президент като „безпрецедентно сложно упражнение, което на нас не ни се удаде никак“.

По негови думи резултатът показва нужда от преосмисляне на курса, като това трябвало да стане след дискусии вътре в партията, а първо условие за това са оставките в ръководството.

Иванов подчерта, че за подобни загуби трябва да се носи отговорност. Макар на тези избори да не успяхме да спечелим доверие, ние трябва да продължим да се борим за него, заяви още той.

Утре ще бъде свикан Национален съвет на „Да, България“, който ще трябва да насрочи конференция за избор на ново ръководство.

Иванов посочи и че трябва да се вземе решение за мандат на депутатите от „Да, България“ в състава на „Демократична България“ в подкрепа на бъдещо управление с мандат на „Продължаваме промяната“.

Не може да позволим нашите вътрешнопартийни процеси да се отразят на коалицията ДБ, в която продължаваме да вярваме, или на перспективите за излъчване на управление в новия парламент, изтъкна той.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел предупреди четири европейски страни срещу признаването на Палестина

зраел предупреди четири европейски държави, че намерението им да...

Джо Байдън продължава да води с 3% пред Доналд Тръмп

Предизборната кампания набира скорост

Шефове на „Боинг“ се оттеглят след поредица от инциденти

Главният изпълнителен директор на "Боинг" Дейвид Калхун обяви в...

Русия открила доказателства за украинска връзка в атентата край Москва

Руските следователи са открили доказателства, че въоръжените мъже, които...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img