Христо Иванов: Хаосът в държавата извира от джипката

Прочитания 8471
0 0

Бойко Борисов се качва на джипката и започва да раздава пари. Това е хаос, а хаосът е навсякъде – той извира от управлението, владее системите, включително и здравната, както и обществото. Отговорът на лидера на „Да, България“ Христо Иванов дали България се справя в кризата е „не“. В студиото на БиТиВи Иванов обясни, че управляващите фатално са пропуснали времето за подготовка на системите.

Няма системен подход към най-важния въпрос за ограничаване на разпространението на вируса, тъй като се генерира фон на абсолютно изключващите се послания, посочи Иванов, според когото дори самите хора не са наясно какви са мерките. Като пример лидерът на „Да, България“ посочи решенията първо всяка болница да има отделение за коронавирус, а след малко се решава болниците да отделят. Междувременно двама пациенти починаха на стълбите в отделението по токсикология, превърнато в ковид, в Пловдив. Това е хаосът, в който и нашите медици работят, отсече Христо Иванов.

Според него няма никаква ясна подготовка за Коледните празници – хората не зная ще пътуват ли, ще могат ли да се връщат от чужбина. Другата страна на медала е решението на Белгия от миналата седмица да състави щаб, който да подготви ваксинацията на населението, което си е почти военна операция. У нас такава подготовка няма.

Според Христо Иванов Борисов до голяма степен е лично отговорен за този хаос.

Това е огромен провал на Борисов, отсече Иванов, който предупреди, че именно заради това ще си платим всичко.

Липсва системен подход както при мерките, така и в подпомагането на бизнеса и населението. „Системно се харчи безсистемно, а с бюджета за следващата година залага бомба за следващото управление. В тази криза трябва да се подпомагат сектори умно и системно. А всички пари вместо да бъдат похарчени, трябва да бъдат инвестирани.

Имаше комисия в парламента за контрола на помощите – да се чули нещо от тази комисия с председател Йордан Цонев, попита Христо Иванов.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

СЗО в България не препоръчва пълен локдаун, а спазване на мерки

Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва пълно национално затваряне, но трябва да има ограничения в конкретни сфери – като барове и ресторанти. Пълното национално затваряне може да има сериозни последствия за психичното здраве на хората, а медицината няма да може да помогне на хората, които умрат от инсулт. За това предупреди представителят на […]