Христо Иванов готов да се прежали за управление с ГЕРБ и ДПС, но хората – не

Views 60449
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно не защото на мен не ми харесва или ние не искаме да се прежалим, а защото реалността е, че подобно управление ще изкара хората на улицата. Това заяви пред bTV съпредседателят на „Демократична България“ Христов.

Това е и първият коментар на ДБ след предсрочните избори вчера.

По негови думи подобно правителство с тези две партии не е рецепта за стабилизация, а за точно обратното – дестабилизация.

ГЕРБ имаха много време да осъзнаят един факт, който аз съм казвал от трибуната на Народното събрание, а именно, че нямат план и партньор, изтъкна Иванов.

Той посочи, че партията на Бойко Борисов отказва да поеме каквато и да било отговорност за корупционния модел и за завладяване на държавата.

Този модел не е започнал по времето на ГЕРБ, но разцъфтя по време на тяхното управление с негласната коалиция с ДПС, категоричен бе съпредседателят на ДБ.

По негови думи всеки се е барикадирал и чака нови избори, докато не спечели голяма подкрепа.

Моето притеснение не е, че в този парламент няма да има управление, а и че в другия няма да има правителство, разкри той.

Припомняме, по-рано днес Асен Василев от ПП също заяви, че от партията биха разговаряли с ГЕРБ и ДПС, когато двете партии се почистят.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Симеон Дянков: Единствената възможна коалиция ще е ГЕРБ, ДБ и ДПС

„Има един завой надясно – ГЕРБ, ДБ и ДПС печелят повече, отколкото на предишни избори„. Това обясни пред БНР бившият министър на финансите в първия кабинет на ГЕРБ – Симеон Дянков. Партиите, които се обявиха срещу войната в Украйна – ГЕРБ, ДБ, ДПС – спечелиха повече гласове, обясни той. „Продължаваме […]