Христо Иванов: Гешев и Борисов да си понесат отговорността за полицейското насилие (ВИДЕО)

Той заяви, че парламентарната група на обединението ще направи всичко възможно полицаите да си поемат отговорността, а и не само те

Views 52002
0 0

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов поиска за пореден път оставката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Поводът са кадрите, показани на извънредно заседание на комисията за разследване на полицейското насилие и подслушването в парламента вчера. На тях се виждат удари, затискане, побой и други примери за неприемливо поведение на полицаи под колоните на Министерски съвет. Камерата там е записала задържането и ударите над протестиращи в една от първите размирни вечери на протестите срещу Борисов и Гешев от миналата година – 10 юли.

Тук не става дума, че група полицаи са си изпуснали нервите, става дума за част от целенасочена, политически поръчана и политически и институционално прикрита операция по изтръгване на свободата от ръцете на българските граждани. Хората, яхнали в този момент държавата – Гешев и Борисов, смятат, че тя им е бащиния. Смятат, че с всички средства могат да пазят своята власт„, коментира Иванов.

Той заяви, че парламентарната група на обединението ще направи всичко възможно полицаите да си поемат отговорността, а и не само те.

Няма да позволим всичко да свърши с тях и тези, които са реалните поръчители и укриватели на този материал, който една година беше крит, да не си поемат отговорността – към този момент Младен Маринов е бил министър на МВР, днес е народен представител от ГЕРБ. Те се опитаха да го направят член на комисията, която да разследва от него извършените и под негово ръководство престъпления. Христо Терзийски също днес депутат от ГЕРБ, тогава директор на Главна дирекция „Полиция“. Пълна отговорност трябва да поемат основните виновни – Борисов, който днес дере ризи за ЕНП и ме пита за демокрацията. Борисов, това е твоята демокрация, гледай постоянно този клип. Ако ти е останала съвест, поеми си отговорността, освободи България от себе си. И другият – Гешев, който организира това беззаконие, който си пазеше собствената власт, който отговаря, че една година тези материали бяха крити„, каза още Иванов.

Във видео, публикувано във „Фейсбук“, и озаглавено „Отговорността за бруталното полицейско насилие над протестиращи е на страхливеца Борисов и неговата маша Гешев“, той се включи от колоните до сградата на Министерски съвет, в близост до камерата, заснела полицейското насилие над протестиращите.

Ей там, в този ъгъл беше мачкана българската свобода, бяха мачкани надеждите на българските младежи за това, че могат да имат достойно европейско и българско гражданство. Записът показва бруталното насилие и унижение, на което бяха подложени българските граждани. Не мога да се побера в кожата си цяла нощ от гняв и отвращение„, коментира Иванов.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Пожарът във велинградското село Кръстава погълна 6 къщи

Пожарът във велинградското село Кръстава е унищожил най-малко 6 сгради в петък. Стихията е била овладяна. Няма данни за пострадали хора. Дошли са пожарни от Якоруда и от Сърница. Освен къщи са изгорели и няколко селскостопански постройки. Това съобщи Салих Узунов, жител на селото, цитиран от БНР. Той първи призова […]