Христо Иванов: Борисов изпадна от реалността, време му е за почивка

Край тъч линията загряват цяла плеяда нови субекти

Views 335
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Господин Борисов е изпаднал в много тежка загуба на връзка с реалността, живее в някакъв конспиративен свят и му е време за почивка.

Така бившият правосъден министър Христо Иванов коментира в сутрешния блок на БНТ анализа на политическата ситуация у нас.

По думите му това, което се случва в страната го правят десетки български граждани, за да изразят своето недоволство. Нашето отиване в Росенец е проекция на правни действия, за да може целият този възел от лъжи и решения относно нефтобазата да бъде разплетена, обясни лидерът на „Да, България“. Това е дългосрочен наш проект и ние атакуваме поредица от решения на властите, които спират достъпа на български граждани до българския бряг, каза Иванов.

Отидохме там като хора, които посещават брега и българска държавна земя, а не да дразним НСО, увери съпредседателят на Демократична България.

Трябва да има предсрочни избори и настоящето управление да бъде променено. Социологията в България е част от пропагандата на правителството, както и на управляващите, посочи Христо Иванов.

Според него за следващия парламент „край тъч линията загряват цяла плеяда нови субекти. Христо Иванов посочи, че на улицата излизат хора, които не са част от обичайните политизирани групи хора, а виждат следващата зима като изключително труден период за себе си. Те виждат, че държавата се е превърнала в една бухалка. Как не ви е срам от това, че българската прокуратура се превърна в политически играч и се занимава с политически играчи, запита бившият правосъден министър.

Работа на политиците е да оказват натиск на прокуратурата да си върши работата. Съдът е този, който трябва да бъде независим, каза Христо Иванов и настоя прокуратурата да бъде изведена от съдебната власт. Той иска прокуратурата да прилага закона еднакво за всички.

Това, което виждаме, е зверско беззаконие от страна на прокуратурата и Гешев трябва да си ходи. След като той си замине, прокуратурата трябва да бъде реформирана радикално, настоя бившият правосъден министър.

Той бе категоричен, че обединение с премиера Бойко Борисов нямало как да има, защото това означавало обединение с Пеевски.

Обединение може да има на широка принципна основа, за да спрем главния прокурор Иван Гешев и да реформиране Висшия съдебен съвет, допълни Христо Иванов.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Петър Чобанов: Приемането ни в ERM II не е финал, а начало на усилията

Приемането на България в чакалнята на Еврозоната не е финал на многогодишни усилия, а всъщност начало на още усилия. Само по този начин биха могли да се извлекат позитивите от събитието и правителството трябва много добре да управлява рисковете. Това заяви бившият финансов министър Петър Чобанов в студиото на БиТиВи. […]