Хиновски: Танкерите с газ ще дадат глътка въздух, но трябва да търсим и други източници

News24sofia.eu
Views 8144
0 0

Трябва да направим всичко възможно да възстановим нормалните газови доставки от „Газпром“ поне в рамките на договора, който действа, но имаме и редица други възможности. Това заяви енергийният експерт Иван Хиновски пред БиТиВи.

По думите му седемте танкера с газ биха дали сериозна глътка въздух като диверсификация на доставките от синьо гориво. Винаги може да имаме проблеми с „Газпром“, но и винаги трябва да имаме други източници на доставка на газ, настоя Хиновски и добави, че инфраструктурата за влизане на газ у нас продължава да е сериозен проблем.

Според мнението на Хиновски ЕК не се справя с енергийната криза. Те не правят нищо за допълнителните доставки на газ. България би могла с Италия да договори част от квотите на газ за италианската страна, да влязат и в България. Това може да го направи служебното правителство, посочи той.

Ако се повиши цената на газа с 60%, каквато е заявката на „Булгаргаз“, с минимум 40% трябва да се повиши цената на топлинната енергия, предупреди Хиновски.

Някъде около 20% лично бих очаквал да се повиши цената на топлинната енергия, ако се вдигне цената на газа с 60% – неизбежно е„, добави той.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Сачева: Трудно би се приела коалиция ГЕРБ – ДПС

Нашите избиратели трудно биха могли да приемат коалиция между ГЕРБ и ДПС. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ Деница Сачева пред БиТиВи. ГЕРБ ще водят разговори с тези партии, които имат евроатлантическа ориентация. Нека оставим разговорите за бъдеща коалиция след предсрочните избори, призова Сачева. Въпросът с лидерството в ГЕРБ е

Read More »