Хиляди евакуирани заради невиждан горски пожар в Испания

Засегнати са 7 400 хектара площ в Андалусия

Прочитания 5304
0 0
Снимка: EPA/News24sofia.eu

Испания продължава борбата с огромния горски пожар в в планината Сиера Бермеха в провинция Андалусия, съобщава в. „Паис“.

Локализирането на огнената стихия се усложни от избухването на нов фронт, който допълнително разрасна стария пожар.

Засегнати са 7 400 хектара площ с периметър 85 км, а над 3000 жители от шест общини в региона са евакуирани.

От избухването на пожара в сряда с него се борят 350 пожарникари, като един от тях загина. В акцията е мобилизирана и армията с над 750 войници от батальона за спешна намеса. Участват също 41 самолета и хеликоптера, 25 пожарникарски коли, три булдозера и друга наземна техника.

Регионалният вътрешен министър на Андалусия Елис Бендодо заяви, че страната не е виждала подобен пожар досега.

Има опасения, че огънят ще се насочи към курортите на Коста дел Сол, както и че ще засегне ценни растителни видове, обявени за изчезващи, в резервата на Сиера Бермеха.

Обнадеждаваща е метеорологичната прогноза, според която от утре се очакват обилни валежи в областта.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пожар изпепели 30 дка борова гора край Варна

Има съмнения, че пожарът е причинен от деца