Херо Мустафа: Бих искала българите да пътуват в Америка без визи

News24sofia.eu
Views 6127
0 0
Снимка: БГНЕС

Политиката на САЩ по отношение на България е насочена към задълбочаване, укрепване и засилване на нашите отношения. За постигането на това аз работя вече повече от година. И това няма да се промени. Америка ще продължи да гледа на България като на много силен партньор.

Това заяви американският посланик у нас Херо Мустафа в интервю за „Панорама“.

Това, което видяхме от новата администрация са някои различни приоритети в политиката. Основната всеобхватна цел е същата. Някои от приоритетите и акцентите в политиката са малко по-различни, уточни Херо Мустафа.

Като цяло виждаме, че САЩ се ангажират отново с международни организации и активизират нашите партньорства със съюзници като България.

Мустафа казва, че много би искала да види българските граждани да пътуват в Америка без визи.

По думите ѝ в година на пандемия е трудно да се постигне напредък по този въпрос, но такъв все пак има и ще продължат да работят заедно с българската страна за постигането на тази цел.

Засилване на трансатлантическите отношения между Европейския съюз и новата американска администрация прогнозира по-рано този месец Мустафа.

Припомняме, че Мустафа е била съветник на новия американски президент Джоузеф Байдън по времето, когато той бе вицепрезидент. Тя е съветвала Байдън по въпросите на Близкия Изток и на Южна и Централна Азия.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

332 нови случая на коронавирус, излекувани са 408 души

Поставени са 2685 дози ваксина...