Харалан Александров: Комуникацията на ИТН е „няма не искам, няма недей“

Десните партии обаче нямат полезен ход

Прочитания 8253
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Има шанс за диалог между ИТН и останалите партии, ако партиите на протеста приемат позиция и се съгласят да играят по правилата на ИТН. От гледна точка на правилата на комуникацията това е „перверзна комуникация“, като играта на котката с мишката – изпращаш противоречиви послания. Това анализира Харалан Александров, социален антрополог, пред бТВ.

Посланието е „няма не искам, няма недей“*, заяви той.

По думите му, това е насилие и наказание и е редно да се оттеглят от тази връзка. Но заради опасността от отиване на следващи избори десните партии трябва да изберат такъв унизителен конформизъм или да отидат при Йоло Денев. Няма полезен ход, смята Александров, след една година ритуално самоубийство на елита, което е довело да срив на доверието, защото „един мил популист отнася всички“.

Политологът Калоян Велчев смята, че ИТН е черна кутия, от която излизат нови зайци, Слави вади премиер от джоба си всеки ден различен. Това няма да е правителство на промяната, а на примирението, ИТН рушат и малкото останало доверие в системата, смята той.

Калоян Велчев уточни, че фигурата на Пламен Николов за премиер изглежда най-приемлива до момента, той говори за диалогичност, обаче е „джобен“ премиер и няма авторитет.

Според него е човек, който трудно ще има свободата да ръководи държава, а ще трябва да се съобразява с всички играчи.

Очакванията за министрите са да са млади и неопетнени от политиката хора, прозападно ориентирани и знаещи много езици, „сбъдната мечта на протестите„. Като цяло – подобни на първата оферта.

* „Няма не искам“ е песен на „КуКуБенд“ с автори Георги Милчев, Ивайло Вълчев, Драгомир Петров. Заглавието на песента е „Няма не искам“, а „няма не искам, няма недей“ е целият стих, който се повтаря и като рефрен.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Политолози: Уверено вървим към предсрочни избори

Сценарият за предсрочни парламентарни избори е все по-вероятен заради втвърдяващия се тон между „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Прогнозата е на политолозите доц. Антоний Гълъбов и доц. Петър Чолаков. Според Гълъбов изявата на Слави Трифонов вчера във Facebook е била по-скоро насочена към избирателите на ИТН и своеобразна подготовка

Read More »