Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Хамид Хамид намекна, че ДПС могат да имат и собствен кандидат за президент

Снимка: архив БГНЕС

ДПС все още не са решили дали ще участват самостоятелно в президентските избори. Това ще е въпрос, който ще се обсъжда в партията, а депутатът Хамид Хамид увери в студиото на Нова телевизия, че това със сигурност ще стане задълбочено и позицията ще бъде отговорна. От думите на Хамид се разбра, че не се изключва вариант и ДПС да издигнат свой кандидат.

Припомняме, че на последните президентски избори, като по изключение, ДПС подкрепиха официално издигнатите от ИК Пламен Орешарски за президент и Данаил Папазов за вицепрезидент. На изборите те събраха 253 726 гласа или 6.63%.

По темата за една евентуална широка подкрепа за Румен Радев за втори мандат, Хамид намекна, че победата му изобщо не е сигурна, като посочи за пример резултатите от президентските избори от 2001, когато Петър Стоянов, при одобрение от 70%, загуби изборите от Георги Първанов.

Евентуален нов политически проект между Асен Валиев и Кирил Петков не го притеснява. „Появата на нов политически субект невинаги означава заплаха. Партиите на промяната катастрофално се провалиха.„, посочи депутатът, според когото политическото пространство има нужда от нови проекти.

Хамид Хамид коментира и комисията „Росенец“ в Народното събрание, която вика почетния председател Ахмед Доган. Депутатът от ДПС е убеден, че тази комисия е предизборна кампания.

По Южното Черноморие има стотици, а може би хиляди постройки, при които документацията не е завършена или не е пълна. Това го чухме от областния управител на Бургас, който е назначил проверка. Тук идеята не е да се провери документацията. Идеята е някой да си прави политически ПР на гърба на г-н Ахмед Доган и на ДПС„.

Защо за действията или бездействията на определени държавни органи, някой ползвател или търговско дружество трябва да носи отговорност? Има си държавни органи и законодателства, които установяват дали едно строителство е законно, или не.правоъгълна кашпа

Според Хамид информацията, че само трафопоста е законен, е подвеждаща. Почти всички сгради там имат първоначални разрешения на строеж. Някои актове се обжалват. За тях има съдебни дела.

По думите му вместо прозрачност, всъщност комисия скрива информацията. „Знаем преди време колко далеч стигнаха някои хора, които първо подаряваха едни кученца, а после събаряха барбекю„, каза още Хамид Хамид и постави акцент върху градинаря Ахмед, който обитава целогодишно имота, но който не е поканен за обяснение в комисията. От думите на Хамид се разбра, че всъщност Ахмед Доган само ползва имота като курорт и той не е собственик.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Полският президент се срещна частно с Тръмп в САЩ

Полският президент Анджей Дуда каза, че се е срещнал...

Манастири и църкви били сред основните цели на Киев, според ДНР

Координатите на местоположението на църквите и манастирите в Донецк,...

Главчев продължава с масовата смяна на заместник министри

В Министерството на иновациите и растежа, МОСВ и МТСП

Двама са арестувани за стрелбата с въздушно оръжие в квартал „Люлин“ в София

Двама души са задържани за стрелбата с въздушно оръжие...

САЩ обмислят да продадат оръжия за над 1 млрд. долара на Израел

Съединените щати обмислят продажба на оръжие на стойност над...

Цените на зърнените стоки остават стабилни по световните борси

Втората седмица на месец април също не бе белязана...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img