Хаджигенов видя умишлено свикване на комисиите по едно и също време (ВИДЕО)

Ако кворумът зависи само от мен, ще има със сигурност

Прочитания 7206
0 0
Снимка: БГНЕС

Адвокат Николай Хаджигенов се оправда, че не е успял да дойде на Комисията на НСО поради ангажимент на неговата Временна комисия за полицейското насилие от лято 2020 г.

Припомняме, че липсата на кворум провали заседанието на комисията, а на нея трябваше да бъде обсъден на второ четене Закона за НСО.

Пред журналисти в парламента, Хаджигенов изрази съмнение, че парламентарните комисии са били свикани умишлено по едно и също време.

Лошото според него, било, че членовете на комисията за полицейското насилие направили достатъчно допълнения и трябвало да бъдат обобщени.

Въпреки това Хаджигенов предупредил председателя на Комисията за НСО, че ще закъснее и нямало да може да дойде навреме – отнело му почти 20 минути. Ако кворумът зависи само от мен, ще има със сигурност. Доколкото разбрах не сме били само ние, но аз ще присъствам утре или когато свикат извънредно заседание, увери Хаджигенов.

На въпрос как би коментирал думите на председателя на комисията, който сложи ИБГНИ под общ знаменател с ГЕРБ и ДПС, за да се предпазят желанията на Борисов и Гешев, Хаджигенов отбеляза, че вероятно Светлин Стоянов е направил недостатъчно добро емоционално движение. Основният двигател да се стигне дотук съм аз, така че този упрек е по-скоро в движение е коментирал другите, каза още той.

Депутат от БСП Филип Попов също коментира пред журналисти проваления кворум. Ние от „БСП за България“ си бяхме тук, но не зависи всичко от нас, коментира Попов и призова медиите да питат другите партии защо не са дошли на заседанието на комисията.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът разпуска парламента на 16 септември

Тогава ще бъде назначено и служебно правителство