Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Грозната истина за БСП, другари

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

БСП е заровила глава дълбоко в плаващите пясъци на тоталния крах. Такива изводи можем да си направим след форума, утвърдил лидера Корнелия Нинова. Вътрешната война в партията тежко отекна на Конгреса. С усещане за горчилка. Анализът на партията – БСП е четвърта заради пандемията, заради врага с партиен билет, заради новите формации, заради машинния вот и т.н. Какво видяхме? Все същото. Врагът е извън нас, но никога в нас. Речите на Конгреса – болка и отрицание, обвинение и разочарование. Лидерът даде заявка за нов морал и промяна. Готова ли е обаче БСП промяна? И за каква? Промяна в машинния вот, липсата на който на предишни избори беше причина за отлив от червените гласове, чието въвеждане партията яростно отстояваше. Сега той пречи, изплашил възрастните хора. А кое попречи на младите да припознаят левицата? Столетницата май пак не разбра, че младите дадоха гласа си за промяната, която основно видяха в ПП , ИТН, Възраждане. Дори ДПС се вдигна след вътрешни трусове и кризи преди време ( напомням напускането на Касим Дал, Лютви Местан и други знакови депесари). Публиката остава с усещането за безнадеждното остаряване на партията. Добре е червените да си отговорят на въпроса защо младите не виждат промяната за тях в левицата.

Докато социалистите се дърлят грозно, яростно, зловещо, не само младите, но и старите ще търсят спасение в страни. Променете се, другари! За ваше добро. Време е да се надмогне егото в името на обновлението Ви! Ако го искате, разбира се. Иначе затъването е гарантирано… не заради пандемия, не заради вътрешния и външен враг, не заради новите и старите партии, а заради вас. Защото се криете от истината – болезнена, от която кърви сърцето на социалистите. Но е време БСП да бръкне дълбоко в раната и да се излекува… само че трябва да спре да се говори за постове и да се върне към идеите на лявото, а не на службогонството.

Чуха се гласове на Конгреса за спешни промени, но желание май няма. Никоя партия не принадлежи на един човек или на група хора. Нещо определено трябва да се случи в ляво. Трябва да спре тази братоубийствена война, този мерзък хейт, който залива обществото от ляво. Иначе само ще се ускори отливът. Червените трябва да се научат да спорят демократично, да чуват критика, да се поправят, защото рискуват да се оглеждат в криво огледало и да броят изборните си минуси. Неизвестно до кога, но може до близко бъдеще. До разделението? Може би!

В пространството и живота празно няма. Няма празно и в политиката. Ако БСП продължи да се задоволява да бъде притурка на промяната, тя рискува да освободи мястото в ляво за нов/и играч/и. И нека другарите не лежат на мантрата “ БСП я е имало, има я и ще я има“. Защото нищо на този свят не е вечно, особено ако го приемеш за даденост. Това, другари, е грозната истина.

/източник: News.bg / Диляна Панайотова

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Патриарх Кирил: Западът е изпаднал в сатанизъм, Русия води „свещена война“

Участниците в Руския народен сабор и руският патриарх Кирил...

Адмирал Ефтимов иска повече средства за отбрана

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов настоя повече средства...

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Разрушеният мост "Франсис Скот Кий" в Балтимор, е препречил...

Гръцкото правителство се изправя пред вот на недоверие

Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис се изправя пред...

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Кремъл мълчи за евентуална размяна на американския журналист Гершкович

Песков предупреждава, че публичните коментари пречат

Депутатите приеха на второ четене увеличаване на „Гранична полиция“

Капацитетът на "Гранична полиция" ще бъде увеличен по два...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ГЕРБ подозират Васил Терзиев в далавера с имоти

Кметът на София Васил Терзиев предлага през тази година...

Членството в ЕС остава стратегическа цел на Турция

Процесът на присъединяване на Турция към ЕС е твърде...

Великобритания бие тревога за киберзаплаха от Китай

Великобритания ще даде подробности за заплахата за киберсигурността, която...

Дания повиши нивото на заплаха от тероризъм заради войната в Газа

Заплахата от тероризъм в Дания и срещу нейните интереси...

Япония ще изнася бойни самолети, разработени съвместно с Великобритания и Италия

Кабинетът на Япония одобри износа на нови бойни самолети,...

Депутатите задължиха Асен Василев да извади 1 млрд. лв. от бюджета (ОБНОВЕНА)

Парламентът прие решение за стабилизиране на Фонд "Сигурност на...

Нигерийската армия спаси отвлечените ученици от щата Кадуна

Нигерийската армия спаси ученици и служители, които бяха отвлечени...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img