Гроздан Караджов се оплака на президента за парите за пътища

Views 7691
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е провел среща с президента Румен Радев, на която бяха обсъдени проблемите в пътния сектор и транспортната свързаност на страната. От пресцентъра на президентството изрично посочват, че срещата е проведена по инициатива на Гроздан Караджов.

Гроздан Караджов е запознал президента с усилията на правителството да намери решение на останалите неуредени проблеми от предишното редовно правителство с разплащането на средствата, предвидени за поддръжката на пътищата, посочват в съобщението. Припомняме, че парламентът за втора седмица поставя в тупик Караджов със старите разплащания с пътните строители, спрени от служебното правителство заради нарушения на законовите процедури. Голяма част от договорите са дадени и на прокуратурата още от Асен Василев в качеството му на финансов министър в първото служебно правителство. Предложението на ПП за законово разрешаване на споровете с пътищарите, не намира подкрепа от „Има такъв народ“, които излизат със собствено предложение. Днес следобед от ББК Пътища отново обявиха, че излизат на национален протест. 

Румен Радев е подчертал, че на проблемите в пътния сектор трябва спешно да бъде намерено решение, при ясни и прозрачни процедури и спазване на стандартите за качество. Държавният глава е подчертал също, че именно договорите в строителството са разклатили силно общественото доверие в предишното управление. Затова и предприетите действия за изсветляване на договорите и преустановяването на практиките да се сключват споразумения за поддръжка на пътищата, които в последствие да се трансформират за ремонт, е позитивна стъпка. Необходими са неотложни действия за гарантиране на безопасни условия по пътищата за българските граждани и за ефективна работа на фирмите от транспортния бранш, смята президентът Радев.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Стотици ранени и задържани при сблъсъците в Йерусалим

Най-малко 152 палестинци са били ранени при днешните сблъсъци с израелската полиция край джамията Ал-Акса в Йерусалим, съобщи „Ройтерс“. Повечето от тях са пострадали от удари от полицейски палки, гумени куршуми или зашеметяващи гранати, са съобщили от палестинския клон на Червения полумесец. В изявление на израелската полиция се казва, че стотици палестинци […]