Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Гроздан Караджов: Няма сиптоми, че правителството се клати

Снимка: архив БГНЕС

Не виждам и най-малък симптом за разклащане на правителството. Няма как при толкова много различия да се вземат лесно решенията. Но макар и трудно, се взимат, както виждате. Това заяви в Ловеч министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, цитиран от БНР.

Различията по въпроси като избора на гуверньор на БНБ, военната помощ за Украйна и Северна Македония не могат да „разклатят“ управляващата коалиция и не се отразяват на правителството, коментира още регионалният министър.

Заедно с него в Ловеч бяха и депутатите от региона – Искрен Арабаджиев от „Продължаваме промяната“ и Вяра Емилова от „БСП за България“. Те също отрекоха да има проблеми в коалицията и заявиха, че решенията в управляващото мнозинство се взимат след диалог, макар и понякога труден.

Едно от големите изпитания, което успяхме да преминем, беше бюджетът. Да, имахме различни виждания, но въпреки това с разговори нещата се получават. Вярвам, че каквото и предстои, ще намерим добрия тон, за да го преодолеем„, коментира депутатката от левицата Вяра Емилова.

От БСП вече обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ, но според Емилова окончателното решение ще се вземе във вторник, 12 април.

Искрен Арабаджиев от „Продължаваме промяната“ също потвърди, че тяхната формация няма да подкрепи кандидатурата на Каримански , но подчерта, че различията в управляващата коалиция ще се преодоляват с много разговори.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сателитни снимки показват сериозни щети в Иран след атаката

Сателитни снимки, направени в понеделник, показват, че израелският ответен...

САЩ посочиха Китай за основен помощник на Русия във войната с Украйна

САЩ разкритикуваха подкрепата на Китай за руската отбранителна индустрия, съобщава...

Башар Асад се закле: Путин ще победи в Украйна

Сирийският президент Башар Асад изрази увереност в способността на...

Доматите и краставиците поевтиняват, яйцата и плодовете поскъпват

За поредна седмица се отчита спад на цените на повечето...

Емил Димитров: Петя Банкова направи доста бели в митниците

Емил Димитров е роден през 1962 г. в Перник....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img