Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Градският съвет на БСП-София смята, че отзоваването на руските дипломати е вредно и безотговорно

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Членовете на Градския съвет на БСП – София, заявиха, че решението на премиера в оставка Кирил Петков да изгони 70 руски дипломати и служители в посолството е безотговорно и вредно за България. Това стана ясно от прессъобщение от столичната структура на БСП. Според социалистите то е взето извън всякакви норми и правила, без дори да е консултирано с партньорите в коалицията.

БСП-София се обяви категорично подобни действия. Според тях те изострят ненужно и без друго обтегнатите отношения между България и Русия. Засилването на конфронтацията от наша страна ще доведе до изключително тежки последици за държавата ни, казват още от партията.

Към този момент е известно, че няма данни за съществуваща заплаха за националната сигурност от страна на обявените с българската нота за „personae non gratae“ руски дипломати. В последните дни стана ясно, че съществува само устно докладване от директора на ДАНС, на което се позовава премиерът в оставка Кирил Петков за решението си. Съгласието на БСП да участва отново в коалиционно управление с партия „Продължаваме промяната“, без ясно поставено условие за намиране на пътища за подобряване на отношенията с Руската федерация, е в пълно противоречие с настроенията на членовете и симпатизантите на Партията, твърдят от БСП-София.

Въпреки конфликта в Украйна, нито една държава с изявена антируска позиция, като САЩ и Великобритания, дори Полша, в чиято съседна държава се води война, не си позволи подобни твърди мерки срещу Русия, стигащи до замразяване или до ръба на скъсване на дипломатическите отношения. Подобно действие от българска страна е национално предателство в исторически план спрямо изконните интереси на държавата ни.

Според социалистите е очевидно, че светът навлиза във все по-дълбока криза, която ще се усети много силно през предстоящия есенно-зимен период. Управляващите в България ще трябва да обезпечат отоплението и осветлението на милиони граждани, както и работата на десетки хиляди предприятия в страната, зависещи от природния газ. Очевидно е, че управляващите, които и да са те, не могат да се справят, заобикаляйки „Газпром“ в името на евроатлантическите ангажименти и комисионите?

Докато другите европейски държави търпеливо изчакват, преосмислят и съобразяват действията си, така че да гарантират доставките и да защитят националния си интерес, на прага на зимата ще се наложи България отново да почука на вратата на „Газпром“.

Членовете на Градския съвет на БСП – София, настояват ръководството на партията и на парламентарната група да предприемат решителни и категорични действия за спиране на конфронтационния публичен дебат по отношение на Русия, както и да бъде изразена официална готовност за конструктивно и перспективно развитие на българо-руските отношения.

Те подкрепят и предприетите действия от парламентарната група на „БСП за България“ за отмяна на нотата за изгонване на 70 дипломати и служители от посолството на Руската федерация.

България, като страна, в която по-голямата част от гражданите са с непроменени позитивни нагласи към Русия дори сега, по време на военния конфликт в Украйна, трябва да има и активна роля в търсенето на пътя към мира и сигурността.

Всяко друго решение е предателство спрямо каузата на българските социалисти за България, казват още от Градския съвет на БСП.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

БНБ няма да участва в сянката на политическия процес

Не е добра идеята да се въвлича Българската народна...

Естония бърза да удвои разходите за отбрана заради Русия

Естония трябва да удвои разходите за отбрана през следващите...

Патриарх Кирил: Западът е изпаднал в сатанизъм, Русия води „свещена война“

Участниците в Руския народен сабор и руският патриарх Кирил...

Адмирал Ефтимов иска повече средства за отбрана

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов настоя повече средства...

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Разрушеният мост "Франсис Скот Кий" в Балтимор, е препречил...

Гръцкото правителство се изправя пред вот на недоверие

Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис се изправя пред...

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Ислямисти нападнаха военна база в Сомалия

Най-малко 17 души бяха убити при нападение на военна...

Отмениха подредбата на чичо Цено на общинските съветници в Борован

Върховният административен съд обяви за недействителен избора на общински...

Все пак комунист няма да управлява Залцбург

Лявоцентристкият заместник-кмет на Залцбург Бернхард Ауингер победи своя съперник...

Молдовският парламент прие декларация за члeнство в ЕС

Парламентът на Молдова одобри в четвъртък призив за присъединяване...

Древните вируси – теоретичен страх или реална опасност?

"С покачването на световната температура започва и разтапяне на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img