Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Горанов: Да ми цитирате член на правителството като авторитет е като да четете „Гугъл“

Интересната тема от седмицата е, че в България съществува „Гугъл“, премиерът откри това и състави списък. Ако не беше смешно, щеше да е тъжно. Да ми цитирате член на това правителство като авторитет е като да ми четете „Гугъл“.

Тази теза прокара последователно в студиото на Нова телевизия бившият финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов. Заяви го както по повод думите на премиера Кирил Петков от вчера, който каза, че в списъка, предаден на прокуратурата, присъстват имената на Борисов и Горанов, така и по казуса с автомобила, издирван от Интерпол и шофиран от Владислав Горанов, и заявката на вътрешния министър Бойко Рашков, че случаят не е толкова лесен за разплитане.

По първия казус – списъка предаден на прокуратурата с очакване да се разследват случаите, Горанов заяви, че той вече няколко пъти е бил разпитван и срещу него няма повдигнати никакви обвинения. В този смисъл случаят „Васил Божков“ за него е приключен, а и от преди години.

Никога не съм взимал, а и искал пари от бизнесмена Васил Божков, отсече бившия финансов министър в отговор на въпрос за обвиненията на хазартния бос. Не отрече да е водил разговори с него обаче и то неведнъж – „със сигурност съм си говорил с Васил Божков не веднъж, в крайна сметка той беше сериозна фигура в хазарта.“

Горанов обясни обаче, че темите са били промяна на законодателството за данъчно облагане на хазарта и промяна в механизма на рекламата на хазарта. И в двата случая тези промени в полза на бизнеса на Васил Божков не са били допуснати.

По актуализирания в момента казус, Горанов няма какво много да каже, като според него прокуратурата си е свършила работата. „Несериозно звучи да се отправят подобни публични обвинения. Ако Васил Божков има да казва нещо, да заповяда и да защити тезата си. Господин Божков обаче предпочете да се укрие.“ Владислав Горанов се чуди защо, ако той е в списъка на Кирил Петков с твърдението, че е получавал подкупи, и Васил Божков не е там, при положение че той е давал подкупи.

Като отчаян кризисен PR е изготвянето на подобни списъци. Кирил Петков претопля една тема в момента, в който има много сериозни проблеми в държавата, е оценката на Владислав Горанов, който заяви и че е притеснен, че министър-председател на една държаватолкова лековато може да борави с факти и да размива компетентностите между властите„. Горанов е притеснен и че настоящото управление е заредено сособена форма на агресия, която не му отива„.

Не е сериозно да се работи със списъци от „Гугъл“, при положение, че имат на разположение целия арсенал на службите, смята Владислав Горанов, а на списъка на Кирил Петков отговори с друга публикация от „Гугъл“ и предостави в студиото разпечатка от статия от интернет за Асен Василев.

Самото изявление на Кирил Петков, според Горанов, е не само кризисен ПР, а „част от един социален експеримент с неясни последици“, който в момента тече в България. Опитни политици от системните партии като Корнелия Нинова и Христо Иванов, които знаят какво правят, ще носят отговорността за този експеримент, който се провежда, защото подкрепят това управление.

Горанов обясни, че толкова години в политиката е бил мотивиран от желанието си България да влезе в Еврозоната и пълната му убеденост, че това е добре за страната. Притеснен е обаче, че с политиката, която се провежда в момента, държавата ни се отдалечава от възможността за това. В момента обаче не е изкушен да се връща в политиката, въпреки че му е било предлагано.

Нямам нивото на български гражданин да коментирам министър-председателя, а и ми е под достойнството.

На въпрос дали ще предприеме ли някакви действия спрямо изявленията на Кирил Петков, Владислав Горанов заяви: „Не ми е на нивото, моите действия си ги предприемам и го правя, когато ходя да гласувам. Никога не съм позволявал да бъде заблуден.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пентагона поздрави Атанас Запрянов за поста и обсъди помощта за Украйна

Помощник-министърът на отбраната по въпросите на международната сигурност Селесте...

Двама са арестувани за стрелбата с въздушно оръжие в квартал „Люлин“ в София

Двама души са задържани за стрелбата с въздушно оръжие...

Радев настоя за по-бърза модернизация на армията

Президентът Румен Радев и италианският му колега Серджо Матарела...

Г-7 предупреди Иран с мерки при дестабилизация

Лидерите на страните от Групата на седемте (Г-7) обсъдиха в...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Г-7 набеляза конкретни стъпки в помощ на Украйна, доволен Кулеба

Външните министри на страните от Г-7 набелязаха "конкретни стъпки",...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img