Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Голям шанс да не се сформира кабинет след изборите, вижда Тома Биков

Снимка: архив вестник „Труд“

Шансът след изборите да няма правителство не е никак малък. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ пред БНТ.

По думите му една от възможностите да има правителство е „Продължаваме промяната“ да имат максимални малък брой депутати.

Според Биков ПП спъват сформирането на работещо управление на страната поради политическа неграмотност и неразбиране на функцията на политиката в обществения живот.

Той каза още, че България има нужда в момента от проевропейско управление, което да започне по-бързо и по-ефективно да решава различните кризи, пред които е изправена страната ни.

Тези, които смятат същото, би трябвало да положат усилия да преодолеем тази политическа криза, в която се намираме в момента, защото, ако не преодолеем политическата криза, няма как да започнем да решаваме която и да било друга криза„, посочи Тома Биков.

Той каза още, че политическата криза означава блокаж на институциите.

Биков отбеляза, че има най-различни варианти за сформиране на кабинет и не бива да се изключва нито един от тях.

Във връзка с предложението на Слави Трифонов за свикване на референдум по въпроса дали страната ни да стане президентска република, той заяви: „Ние сме категорично привърженик на парламентарната република и го казваме много ясно. За мен, личното ми мнение – България не е подходяща за президентска република. Има разбира се такъв демократичен ред, установен в други държави. Ако се вгледате, ще видите, че всички тези държави са големи държави, част от тях са и федерални държави. Българската традиция винаги е била парламентарна република, преди това и конституционна монархия, и това до голяма степен ни е предпазвало от злоупотреба с власт.“

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Делян Добрев призова да не се притесняваме от цената на тока

Невидимата ръка на свободния пазар ще направи така, че...

Семействата на германските дипломати напускат Иран

Семействата на германските дипломати в Иран напускат страната предвид...

Двама са задържани в Стамболийски след стрелба с газов пистолет от кола

Двама криминално проявени мъже са задържани заради стрелба във...

ЕС обсъжда във вторник Израел и региона след атаките

След иранските атаки срещу Израел свиках извънредна среща на министрите...

ЕС осъжда ударите на Иран срещу Израел (ВИДЕО)

Брюксел призовава да се избягва ескалация

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img