Глоби за шофьорите на самосвали и камиони, които влязоха на жълтите павета

Прочитания 1146
0 0

От МВР информираха, че призовават водачите на камиони, участвали в протеста на пътищарите, за да им съставят наказателни постановления. Повод за обяснението им са медийни запитвания, свързани с призоваване на граждани, участвали в протестите в столицата.

Поводът е протестът на пътищарите, в който се включи и тежка техника по улиците на София. От полицията припомнят, че на 10 октомври са цитирали, че със съгласувателно писмо на Столичната община противоречи на разпоредбата на чл. 28 (1) от Наредба за организация на движението на територията на Столична община.

Според нея се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“. За забраната за влизане на тежкотоварни машини беше уведомена Българска браншова камара „Пътища“, припомнят от вътрешното ведомство.

При протеста служителите на МВР са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби, за което ще бъдат съставени наказателни постановления, категорични са от там.

От полицията уточняват, че протестиращите са нарушили разрешителния режим на съгласувателно писмо на Столична община и на 11 октомври те са били в зоната за сигурност (известна като Триъгълникът на властта – б.р.) – Народно събрание 2, Президентството на Република България и Министерския съвет, полицаите не са спрели мирния протест.

За задаваните въпроси към някои от призованите водачи, уточняват че те са свързани с текущи разследвания за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния бранш, извършвани от службите на МВР, обясняват от полицията.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Сиела Норма" ще достави допълнителните 1600 машини и 2 хиляди флаш памети

„Сиела Норма“ печели обществената поръчка за доставка на допълнителните 1600 машини и 2 хиляди флаш памети за предстоящите избори. Информацията бе съобщена от Централната избирателна комисия (ЦИК), цитирани от БНР. Нейната оферта била класирана на първо място като икономически най-изгодна. Вторият участник в процедурата, с който ЦИК също преговаряше, бе […]