Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Гласуването за Слави Трифонов – феномен, според Десислава Атанасова

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Васил Димитров /

Ако на предстоящите предсрочни избори вотът е за Слави Трифонов, ще се разкрие най-голямата загадка. Според Десислава Атанасов, ГЕРБ загадката ще е как един лидер започва да управлява, без нито един път да е стъпил в парламент, без да е изказал нито една политическа позиция, и то, след като е излъгал над 2.5 милиона български граждани, че ще промени избирателната система.

Това ще бъде феномен, ако българите, лъгани за толкова неща, повярват и гласуват за „Има такъв народ„, категорична бе Атанасова в студиото на БНТ. Тя зачекна отново Слави Трифонов за това, че е имал възможността, и то дадена от ГЕРБ, да изпълни обещанията си към гражданите, дадени като заявка още през 2016 г. с организирането на референдума за мажоритарна избирателна система.

Иначе Десислава Атанасова сподели, че се чувства в последните месеци като в някаква машина на времето отпреди 30 години.

Вадят се флашки, списъци, компромати по студия. Заявките за изчегъртване и разграждане звучат нелепо. Това са над 840 000 българи, подкрепили ГЕРБ. Те са подкрепили не само ГЕРБ, но и политиките, които ГЕРБ водим„, посочи Атанасова. Затова и тя призовава най-накрая да започнат да говорят сериозно. „За всички е много изгодно да демонизират ГЕРБ, но да не забравяме какво се е случвало преди.“

Въпреки призива си Атанасова не успя да избяга от темата за санкциите, наложени от САЩ и какви биха били последствията за партията на Бойко Борисов. Единственото лице, за което ГЕРБ могат да поемат отговорност, това е Александър Манолев, бивш зам.-министър и член на ГЕРБ.

Атанасова подчерта обаче, че с „отговорността сме се ангажирали, много преди САЩ да ни кажат това. ГЕРБ се раздели с Манолев, той не е част нито към управлението, нито от партията.“

На въпрос за евентуални връзки между ГЕРБ и Делян Пеевски, Десислава Атанасова възкликна „Пеевски – шегувате ли се?“, и припомни, че в продължение на година лично тя е задавала от парламентарната трибуна въпроса „Кой е предложил Пеевски за шеф на ДАНС?„, както и че ГЕРБ са напуснали парламента и са започнали протестните действия през 2013 г.

Никога не сме били зашити с Делян Пеевски. Той е народен представител на ДПС. Господин Желязков е предлаган от ДПС. Спомнете си кой как гласува за тези хора„, заяви още Атанасова. Тя бе категорична, че никога не е имало общи действия между Пеевски и човек, както и лично тя, от парламентарната група на ГЕРБ.

На въпрос за разчитане на „действащия политическия лидер“, получавал подкупи, както е формулирано в изявлението на САЩ, Атанасов също заяви, че въпросът е ясен – уличените във връзка с бизнесмена Васил Божков са Александър Паунов, за когото излязоха и телефонни разговори, както и Мая Манолова, за която има снимки в медиите.

Предполагам, че прокуратурата, която започва проверки, ще установи кой е „действащият политически лидер“, посочен в санкциите на САЩ, даде заявка Десислава Атанасова.

По думите й, ако е имало данни за някакво участие на лидера й Бойко Борисов в описаните от САЩ схеми, то „щеше ли да бъде подкрепян както от американското правителство и от европейските правителства и техните лидери през всичките тези години?

През всичките години ГЕРБ е управлявал на основата на доверието на хората.

И първото, и второто правителство на Борисов водеха успешно политика на добри отношения и с Америка, и с Европа, и с всички съседни държави. Да балансираш в геополитическия свят, не е никак лесно, заключи Десислава Атанасова.

spot_img

Реклама

spot_img
Софи Димитрова
Софи Димитроваhttp://news24sofia.eu
Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.

Още от рубриката

Машини и работници неуморно рушат незаконния хотел на Вълка

В акцията участва и фирмата на Румен Гайтански

С над 3000 подписа сдружение настоява за удължаване на АМ Струма

Жителите от района на Кресненското дефиле са събрали над...

БСП вадят на светло договора с Боташ (ВИДЕО)

ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора с...

Влязоха с взлом в тото пункт в Благоевград

Разбита е стъклената врата на обекта

Дубай се съвзема след потопа

Спешните служби се опитват да разчистят задръстените пътища и...

Земеделци питат има ли риск за изплащането на украинската помощ

От Българската аграрна камара питат има ли риск за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Медведчук: Заради Зеленски Украйна продължава да губи територии

Продължаването на сегашния курс от украинския президент Володимир Зеленски...

Младеж попадна в ареста заради дрифт в Стамболийски

Полицията в Стамболийски арестува младеж, дрифтил из града. Сигнал за рисковите маневри...

ISW: Иран копира тактиката на руските удари срещу Украйна

Иранската атака с дронове и ракети срещу Израел показва,...

Вера Йоурова поема ресор „Правосъдие“ в ЕК

Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова ще поеме длъжността...

Гуцанов: Главчев е войник на ГЕРБ

Кабинетът Главчев е политически. Това заяви пред БНТ Борислав...

Турция неутрализирала 4 кюрдски бойци в Ирак

Турските сили за сигурност неутрализираха четирима бойци от Кюрдската работническа...

60 кг кокаин за 2 млн. евро е задържан от бреговата охрана в Гърция

Корабът, на който е бил камионът, е идвал от Италия

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img