Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Гешев: Не съм на този пост, за да се харесвам на някой, а за да работя в интерес на хората

Снимка: архив БГНЕС

Щом мафията и олигарсите така яростно ме атакуват, значи прокуратурата си върши добре работата. Обсъждал съм тази тема и с премиера.“ Това заяви главният прокурор Иван Гешев в интервю за вестник „24 часа“.

Една от темите на разговор беше решението на Конституционния съд, че правосъдния министър може да поиска оставката на главния прокурор. Според Гешев това оборва клишетата, че главния прокурор е недосегаем.

Обвинител номер едно добави, че не се притеснява от това какво ще внесе Надежда Йорданова във ВСС. Той подчерта, че в рамките на една година това е третия опит за отстраняване на главния прокурор. Иван Гешев се надява този път да има и юридически аргументи, а не само политически мотиви. Той добави, че в последните 2 години е най-проверявания човек в страната.

Друга тема, която Иван Гешев засегна бе разпитът на премиера Кирил Петков в прокуратурата. Той сподели, че е задължение на всеки български гражданин ако има данни за извършено престъпление да уведоми съответните органи, независимо дали е премиер или обикновен човек. Главният прокурор подчерта, че това не е пиар акция или институционен натиск.

Иван Гешев уведоми, че прокуратурата вече работи по случай по представените от министър-председателя материали. Той призова за взаимодействие между институциите, защото ако това не се случи, няма да бъдат постигнати резултатите, които българските граждани очакват.

Иван Гешев изрази готовност отново да се срещне с Кирил Петков, както и всички представители на държавата, с които е свързана работата на прокуратурата. Главният прокурор сподели, че е постигнато съгласие с премиера за нуждата от активно сътрудничество между изпълнителната и съдебната власт.

Главният прокурор заяви, че не е на този пост, за да се харесва на някой, а за да работи в интерес на хората.

Той допълни, че единственият враг на прокуратурата е престъпността. Иван Гешев изтъкна, че е притеснен от негативната тенденция в борбата с престъпността и е споделил опасенията си пред Европейския парламент.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Априлски сняг падна на Пампорово

Априлски сняг падна на Пампорово и високите части на...

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Петър Витанов: През последните 15-20 години ние изглеждаме безбъдници

Докато председателят на БСП Корнелия Нинова се радва, че...

Украйна спира консулските услуги в чужбина за мъже в наборна възраст

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба потвърди...

ЕДИНСТВЕНО В News24sofia.eu! При спецакция в София: Хванаха дилъри и клиенти с дрога в известна столична дискотека (ВИДЕО)

Дилърите били заловени с кокаин, марихуана, екстази и амфетамини. В ареста попаднали и техни клиенти, научи още News24sofia.eu

Г-7 набеляза конкретни стъпки в помощ на Украйна, доволен Кулеба

Външните министри на страните от Г-7 набелязаха "конкретни стъпки",...

Полша предрича неизбежно поражение на Русия при атака срещу НАТО

Руска атака срещу НАТО неизбежно ще завърши с поражение...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img