Гешев го пазят от три места, от какво се страхува, пита Рашков

Прочитания 10860
0 0
Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Emrah Doğru

Служебният министър Бойко Рашков се надява 46-о Народно събрание да успее да приеме законопроекта, с което Бюрото за защита на свидетели се връща от главния прокурор Иван Гешев към Министерство на правосъдието.

Пред журналисти Рашков коментира, че такава порочна структура не сме имали – един представител на ръководно ниво в прокуратурата да има състав от 150 души с 10 млн. лева годишен бюджет и да няма нито един включен в защитна програма свидетел.

Така се натрапва мнението, че толкова на брой служители в това Бюро охраняват само главния прокурор, смята Рашков.

Има и нещо друго, което е много смущаващо по мое мнение. Страхува ли се толкова много, че да има защита от три места – Бюрото за защита на свидетели, които бдят денонощно за него, около дома му да пази НСО и от 6-о РПУ в София да патрулират коли денонощно около оградата на резиденция Бояна, запита Рашков.

По думите му подобно нещо никой не си е позволявал досега.

Самият Рашков смята, че дори най-добре би било Иван Гешев да бъде инициаторът на такава промяна, а не да чака инициирани от друг законови промени.

Според него апокалиптични картини, които очертава Иван Гешев, че ако се закрие специализираното правосъдие и се премести Бюрото, няма да се случат.

Във връзка със случая за военния от Чешнегирово и новата информация, че военният не се е самоубил, а е бил прострелян. Рашков коментира, че няма информация по темата. Може би ще трябва да се обърнете към прокуратурата. Това са въпроси, на които могат да отговорят и от Министерство на отбраната.

Прокуратурата са много ревниви към това, когато има образувано досъдебно производство, да се дава информация, макар че самата тази прокуратура преди време разпространяваше информация, съставляваща следствена тайна по самото производство. Нека те да ви обяснят, мисля че днес в парламента ще бъде или главния прокурор, или някои от прокуратурата, така че нека ти ви кажат, каза още Рашков.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Костантин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фалшив сигнал за бомба на летище София вдигна полицията на крак

Сигнал за бомба на летище София вдигна полицията на крак, съобщава bTV. Той е бил подаден около 10.00 часа тази сутрин. Впоследствие се е оказал фалшив. Независимо от това обаче са били предприети всички действия и процедури по претърсване. Обществените зони са били евакуирани. Към обяд летището вече работи нормално.