Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Германия разследва Русия за военни престъпления в Украйна

Снимка архив: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Германската полиция съобщи в събота, че разследва данните за извършени стотици потенциални военни престъпления извършени от Русия в Украйна. Сред лицата, които са ги извършили, има и политици и военни.

Това каза Холгер Мюнх, ръководител на федералната полиция на BKA, пред Welt am Sonntag.

Нашата ясна цел е да идентифицираме отговорните за зверствата, да докажем действията им чрез нашите разследвания и да ги изправим пред правосъдието„, включително в Германия.

Страната прилага универсална юрисдикция, която позволява на чужда държава да преследва престъпления срещу човечеството, военни престъпления и геноцид, независимо къде са извършени.

Разследването може да отнеме време, тъй като е още в самото си начало, каза Мюнх.

BKA се подпомага в своите разследвания от германската служба за външно разузнаване, която записва радиоразговорите на руски войници.

Германски следователи могат да бъдат изпратени в Украйна, каза Мюнч, като добави обаче, че ще им трябва международен мандат, за да направят това.

Комисията на ООН за Украйна в сряда потвърди, че е получила множество обвинения за злоупотреби с права от руски сили, но каза, че е твърде рано да се каже дали те представляват военни престъпления.

Всякакви спекулации за възможен „нов Нюрнбергски процес“ срещу руски войници са недопустими и абсолютно неверни. Това обявиха от руското посолство в Съединените щати преди дни.

Смятаме, че всякакви спекулации относно организирането на „нов Нюрнбергски процес“ срещу руски войници, за които се твърди, че са отговорни за престъпления в Украйна, са недопустими, написа посолството.

От там подчертаха, че руската армия „защитава цивилните в Донбас от нацистите“, подкрепяни от Съединените щати и редица европейски държави. Освен това „колективният Запад открито пропагандира мизантропски идеи“, се допълва в изявлението.

Припомняме, че не само Германия иска да разследва Русия за военни престъпления.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Армията на Буркина Фасо е избила 223 цивилни през февруари

Повече от 220 цивилни, включително най-малко 56 деца, са...

Костадинов очаква нова-стара сглобка след 9 юни

Парламентарната група на "Възраждане" очаква ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС...

Кирил Петков посъветва ГЕРБ да се отърсят от Пеевски

"Господин Пеевски и Господин Борисов не притежават тази държава....

Габриела Наплатанова застава временно начело на СЕМ

Съветът за електорнни медии (СЕМ) си избра временен предесател, съобщава...

Иран осъди на смърт известен рапър

Иран осъди на смърт известен ирански рапър за подкрепа...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ посочиха Китай за основен помощник на Русия във войната с Украйна

САЩ разкритикуваха подкрепата на Китай за руската отбранителна индустрия, съобщава...

Ще ни дават ли отново „магически хапчета“ преди изборите?

Социологът Димитър Ганев заяви, че избирателната активност няма да...

Най-малко 10 джихадистки нападения предотвратени в Европа през 2023 г.

Това съобщи нидерландската разузнавателна агенция AIVD

Зеленски забрани хазарта за военните

Ключово решение за хода на войната

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img