Германия обвини петима в заговор за отвличане на министър и сваляне на правителство

Екип на News24sofia.eu

Те са арестувани през април 2022 година

Views 1450
0 0

Германски прокурори повдигнаха обвинения в държавна измяна срещу петима души, за които се твърди, че са планирали да отвлекат здравния министър и са били готови да убият, за да свалят германското правителство, каза главният прокурор в понеделник.

Групата, създадена в средата на януари 2022 г., си е поставила за цел „да предизвика условия, подобни на гражданска война, в Германия чрез насилие“ с надеждата да свали правителството и парламентарната демокрация, се казва в изявление на прокурора.

Групата е приела, че това може да доведе до загуба на живот, според изявлението.

И петимата обвинени са в ареста от миналата година, когато властите за първи път разкриха подробностите за предполагаемия заговор.

Според прокурорите заподозрените са направили все по-конкретни приготовления и са формирали два отделни клона на своята група – един военен, а другият административен.

В план от три стъпки те са искали да предизвикат национално прекъсване на тока, да отвлекат министъра на здравеопазването Карл Лаутербах, да убият бодигардовете му, ако е необходимо, и след това да свикат събрание, за да свалят правителството и да назначат нов лидер.

Според властите в югозападния град Карлсруе заподозрените ще отговарят пред висшия регионален съд в Кобленц в региона Рейнланд-Пфалц. Те са заподозрени в „основаване или членство в местна терористична организация“ и „подготвяне на акт на държавна измяна“ срещу федералното правителство.

Някои от обвиняемите са изправени и пред други обвинения като подготовка на сериозен акт на насилие, който представлява заплаха за държавата или финансиране на тероризъм.

Четирима мъже, принадлежащи към групата, бяха арестувани през април 2022 г. Една жена, която беше идентифицирана като тартор, беше арестувана през октомври. И петимата заподозрени са в ареста.

Припомняме, че на 7 декември двадесет и пет души бяха арестувани при мащабна акция в цяла Германия по подозрение в заговор за сваляне на правителството..

Сред заговорниците имаше членове на екстремисткото движение Reichsbürger (Граждани на Райха), което отдавна е в полезрението на германската полиция заради насилствени атаки и расистки конспиративни теории.

Около 50 мъже и жени са били част от групата, за която се твърди, че са заговаряли да свалят републиката и да я заменят с нова държава по модела на Германия от 1871 г. – империя, наречена Втория райх.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

САМО В NEWS24sofia.eu! СДВР разпитва 250 непълнолетни младежи за мелето между две момичета на столичният мол ''Парадайс'', 70 пълнолетни избягали след побоя, но качили в социалните мрежи клипове от жестокото насилие (ВИДЕО)  

Двете момичета са избягали в неизвестна посока