ГЕРБ вика Рашков в парламента за незаконните подслушвания

Искането вече е внесено в деловодството на НС

Прочитания 22999
0 0
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков да се яви за изслущване в парламента. За това настояват от коалиция ГЕРБ-СДС по повод твърденията му за незаконни подслушвания на политици и граждани.

Искането вече е внесено в деловодството на Народното събрание и трябва да бъде разгледано най-късно до края на следващата седмица.

Припомняме, че по-рано днес вътрешният министър заяви, че прокуратурата сама проверява себе си и фактът, че не е установила незаконно подслушване на политици говори красноречиво каква проверка е извършила.

Той обяви, че разполага с коренно различна информация, която ще предостави на парламента, след като се формира парламентарна комисия, която ще се запознава с класифицираната информация. Тогава по негови думи ще станат известни неща, които държавното обвинение не желае да оповести.

Рашков изрази мнение, че прокуратурата е предприела действия в услуга на предишните управляващи, допуснати са груби грешки на законодателството у нас и са били подложени на СРС български граждани.

Освен това министърът допълни, че има категорични доказателства, че служители в МВР, ГДБОП са били експлоатирани като наемни работници за интересите на това производство.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Десислава Атанасова не разбира нуждата от Комисия по ревизия – 2

Нали разчитаха уж на служебното правителство