Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ скандализирани от консултациите за ЦИК на Радев

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ свикаха втора пресконференция за деня, на която изнесоха и данни, за да опровергаят обвинението за лъжа в думите на премиера Борисов от сутринта. Тогава Борисов каза, че именно собственикът на фирмата, внесла машините за гласуването, е дарител на „Да, България“, а Иво Мирчев категорично отрече това. На втората пресконференция Георг Георгиев показа разпечатка от Сметната палата, в което имало записано дарение от Иван Тодоров на стойност 100 лв. през септември 2019 г.

Това показва, че от ГЕРБ не лъжем. „И един лев да е, и една стотинка да е, значи не е лъжа.“

Проблемът и поред двамата следобедни говорители на ГЕРБ – Георги Георгиев и Тома Биков, е, че колегите се хващат за една песъчинка от плажа, но мълчат за големите проблеми, пред които е изправена България.

По думите му много пъти управляващите в оставка запазвали търпение и толерантност, но вече нямало да бъде така. Всяка една лъжа ще бъде опровергавана и разкривана, закани се Георгиев.

Той разобличи няколко лъжи: „Да, България“ похарчили 100 000 евро само в онлайн кампания, направени са инвестиция в биткойни и дарения под формата на въображаема електронна валута.

Къде са те да коментират темата със санкциите върху представители на ЕС, къде са те и защо мълчат по темите с Русия, темата с резолюцията на ЕП, темата с човешките права, къде са нашите колеги, касаещи темите за евроатлантическите институции.

Георгиев нападна и лидера на БСП Корнелия Нинова, която днес говорила за смирение и за празници, а в събота, точно на Велика събота, тя направила пленум на партията, посочи Георгиев. Мая Манолова изброила списъци за ревизия, но къде била тя да коментира на черно и тъмно промените в Изборния кодекс? Защо не се коментира темата колко милиард левове ще бъдат върнати в ръцете на олигарсите, ако специализираните прокуратура и съдилища, продължи да пита Георг Георгиев и посочи, че именно колегите от „Да, България“ „забиват най-дълбоко меча си в стабилността и в правовата държава в България„.

Заедно с колегата и ИТН Станислав Трифонов, който най-политически страхливо замълча, когато трябваше да бъде политически активен и трябваше да поеме отговорност за управлението на държавата – нещо, за което имаше възможност, но излъга, че не бил способен. Ако чака 240 човека мнозинство, това в реалностите в България, няма как да се случи вече„, отсече Георгиев.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков се зае да допълни позицията на лидера си от сутринта по темата за промените в Изборния кодекс. Според него останалите партии мълчат, защото явно са в съглашателство по Изборния кодекс, който той определи за срамен. Тома Биков го определи още като „страшен“ и „законодателен тероризъм“. Ако ГЕРБ били направило такова нещо медиите щели да ги унищожат.

От ГЕРБ са изненадани от съобщението от президентството от ранния следобед за свикване на консултации за избор на нов ЦИК. Те не са получили поканата, но явно другите партии са, тъй като черпят информация от източника.

Тома Биков подчерта, че в ГЕРБ не знаят на какви критерии трябва да отговарят новите членове на ЦИК, какво се очаква от тях, на каква тема ще бъдат разговорите, как ще преминат и всичко това се случва два месеца преди предсрочните парламентарни избори. Очевидно критериите си ги пише той (президентът, бел.ред.), но ние не знаем по какви критерии ще си избира членовете, обясни Биков.

По думите на Биков днес в почивния ден да се издаде указ е „абсолютен скандал“. В момента се руши доверието в самия изборен процес, тъй като „начинът, по който се направи този Изборен кодекс, е абсолютно срамен и брутален„, категоричен бе Тома Биков.

В момента виждаме нарисувана една фалшификация и опит цялото изборно законодателство да бъде направено и да бъде приложено, така че да спечелят определени политически сили около кръга на Румен Радев. Това се прави с цел да спечели втори мандат като президент, убеден е Биков.

Той предупреди и че тези действия, а е предсрочните избори ще вкарат страната от политическа в конституционна криза, тъй като освен провал на изборния процес, това е и провал на демократичния процес.

По думите на Биков, Изборният кодекс е направен именно по такъв начин и за да се влезе в така криза.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ГЕРБ-СДС искат засилени мерки за сигурност около храм „Света Неделя“ в София

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС)...

Георги Гвоздейков организира изборите

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще организира провеждането на...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

ФБР припомня колко опасен е TikTok

Докато Сенатът на САЩ се готви да одобри забраната...

САЩ отхвърлят двоен стандарт в отношението си към Израел

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отхвърли в понеделник предположенията,...

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img