Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ ще спасяват икономиката, излязоха с предложения за мерки

Снимка: архив БГНЕС

Пакет от антикризисни мерки предложиха от ГЕРБ на брифинг в партийната си централа. Представените мерки са прелюдия към подробна управленска програма с конкретни числа, която от партията на Борисов ще представят следващата седмица, посочи вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев.

След няколко часа влизаме в предизборна кампания, като на мен много ми се иска този път тя да е малко по-различна. Страната е завладяна от кризи, и нека всички кандидати за народната любов освен обичайните дитирамби, щуротии, компромати, малко повече да говорят за идеите, намеренията си как да се справим с кризата. Ние това ще направим. Кризите в България не са вносни, ако бяха, щяхме да се надяваме някои отвън да ги оправи. Поне половината от тези кризи са домашно производство, като има мерки как да бъдат овладени„, каза Донев като подчерта – за да има лек за кризата, следва да има стабилно управление от единомишленици в идеологически план.

В сферата на енергетиката ГЕРБ предлагат България да резервира четворно повече капацитет на новостроящия се терминал за втечнен природен газ в Александруполис, в който страната ни има 20% собственост. Терминалът трябва да бъде завършен към края на 2023 година, като от него ще получаваме по 500 милиона кубически метра газ годишно, а преди дни бе постигната „принципна договореност“ за удвояване на тези количества.

От ключово значение е да увеличим капацитета от 500 на 2 милиарда куб. метра, което заедно с 1 млрд. азерски газ дава годишното потребление на страната. Така постигаме пълна независимост от „Газром“, изтъкна бившият енергиен министър Теменужка Петкова.

В сферата на енергетиката ГЕРБ настояват още за незабавно провеждане на открит международен търг за доставка на газ, на който да бъде избран дългосрочен доставчик, а не да се купува месец за месец, както и да се диверсифицират доставките на ядрено гориво. Освен това трябва да бъде преструктуриран Фонда за сигурност на енергийната система, като освен в сметките си за ток, предприятията да бъдат подкрепяни и в тези си за газ.

За да се подпомогнат хората на дърва трябва да се промени приетата от кабинета „Петков“ система дървесина да добиват само държавните горски стопанства, като ако се позволи на частни фирми да добиват и продават дърва, цените ще паднат, посочи на свой ред Деница Сачева.

В сферата на политиката против незаконната миграция трябвало да се върнат старите практики на договорености с Гърция и Турция, старата система, по която действа МВР, както и да се направи Национална програма за бежанците.

Има три метода за справяне с кризата – теглене на заеми, орязване на разходи, което пак е непопулярна мярка, както и най-неприятната – да не се вдигат данъците„, каза на свой ред Александър Иванов. И подчерта – основна точка в програмата на ГЕРБ е запазването на сегашната данъчна система и никакво вдигане на данъци.

Размразяването на еврофинансирането и напредък по Плана за възстановяване и устойчивост също ще е базов приоритет на партията на Борисов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Джигити с 90 км/ч над разрешената скорост засече полицията в Сливенско

Превишаване на разрешената скорост с над 90 км/ч са...

И Михаил Миков напусна Нинова в посока „Левицата“

"Необходимостта от лява алтернатива се разпознава от все повече...

Кирил Петков: Евроатлантическа кожа на Борисов прозира (ВИДЕО)

Вижда тайна координация Борисов-Пеевски-Радев

Атанас Атанасов: ДАНС трябваше да разплете „Боташ“, а не някаква комисия (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=JMUOZXD_4AY Съпредседателят на ПП-ДБ и лидер на Демократи за силна...

Проф. Маринов очаква нови участници в парламента след изборите

Вероятно "Левицата" и/или партията на Васил Божков

Украйна консолидира подкрепата си в Конгреса на САЩ

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за...

САЩ обмислят да продадат оръжия за над 1 млрд. долара на Израел

Съединените щати обмислят продажба на оръжие на стойност над...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Депутатите решават дали да заседават по време на избори

Парламентът ще обсъди като точка първа в дневния си...

Спешната линия 911 е прекъснала в няколко щата

В няколко щата на САЩ имаше прекъсване на телефона...

С нови 80 автомобила обновяват изцяло автопарка на ДАИ

Автопаркът на ИА "Автомобилна администрация" е изцяло обновен с...

Русия защитава петролните си съоръжения с мрежи против дронове

Предвижда се и инсталиране на ракетни комплекси

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img