ГЕРБ ще борят „партиите на разрухата“, останалите ще борят тяхното наследство

Views 10405
0 0

ЦИК определи с жребий номерата на партиите и коалициите за предстоящите на 14 ноември избори за народни представители. Поради особеността на настоящия вот – едновременно президентски и парламентарен, както и изцяло машинен, номерата на партиите, които не са издигнали собствена партийна кандидат-президентска двойка, а са подкрепили кандидатура на инициативен комитет, започват от номер 24, като преди това на устройството за гласуване ще бъдат подредени имената на кандидатите за държавен глава.

Бившите управляващи от ГЕРБ ще се явят на изборите с номер 32. И с цел – искали да спират „партиите на разрухата“.

Поемаме към предстоящите парламентарни избори с надежда, оптимизъм и отговорност. Надежда за това, че българите в тези трудни кризисни моменти са разбрали кои партии са устойчиви и гарантират сигурността и кои сеят популизъм и се опитват да внушат, че разрухата е единственото решение„, каза бившият транспортен министър и водач на листата на ГЕРБ в Благоевград Росен Желязков. И изрази амбиция – ГЕРБ щели да бъдат част от стабилно и градивно правителство в следващия парламент.

Ще влезе ли в следващия парламент обаче бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който на предишните два избора бе избран, но се отказа от депутатското си място. „Той е водач на листа и ще бъде народен представител„, лаконичен бе Желязков.

Няма да се впускам в тълкувания на числото 25, защото то не променя работата, която трябва да свършим. Предстои ни много тежка кампания. Целта ни е първо място„, каза Никола Минчев, водач на листата на партията на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ в Перник. Основна цел на „харвардската партия“ – да няма борба с корупцията и да няма българи под прага на бедността.

„Столетницата“ ще търси гласа на избирателите си с номер 33. БСП тръгват и със силно изразена амбиция да подобрят сериозно резултата си в сравнение с вота през юли. „Ще направим всичко възможно, за да станем първа политическа сила. ГЕРБ са нашият основен опонент. Готвим се за конкретни законодателни промени, за да противодействаме на енергийната, икономическата и социалната криза„, заяви заместник-председателят на БСП и водач на листата в 23 МИР в София Христо Проданов.

Парламентарна група „Омбудсман“. Така определи задачата на „Изправи се БГ! Ние идваме“ съпредседателят на формацията Мая Манолова. „В следващия парламент ще има нужда от биткаджии. Опитът на ГЕРБ и ДПС да реставрират статуквото е очевиден. Ние сме показали, че не правим компромиси с исканията на хората от площада, които искат промяна„, каза тя. Основен акцент на формацията по традиция ще бъдат социалните въпроси.

Пред ЦИК не излязоха представители на „Демократична България“, които са с номер 30 и „Има такъв народ“, които взеха номер 24.

Кандидати за народни представители:

24 – ПП „Има такъв народ“

25 – КП „Продължаваме промяната“

26 – ПП „МИР“

27 – ПП „Благоденствие – обединение – градивност“

28 – ПП „Български национален съюз – Нова демокрация“

29 – ПП „Пряка демокрация“

30 – КП „Демократична България“

31 – КП „Изправи се БГ! Ние идваме!“

32 – КП „ГЕРБ-СДС“

33 – КП „БСП за България“

34 – ПП „Българска прогресивна линия“

35 – ПП „Партия на зелените“

36 – ПП „Бригада“

Стартът на предизборната кампания е на 15 октомври.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Медици протестират пред МЗ за достойни условия на труд

Специалистите по медицински грижи излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването, съобщава БНР. Той е организиран от Синдиката на българските медицински специалисти. Основните искания на протестиращите са заплатите им да са поне две минимални, или 1300 лв., както и да се определи с наредба къде и колко сестри има нужда.

Read More »