ГЕРБ ще бъде конструктивна опозиция, увери Деница Сачева

Тя поясни, че засега нямат покана за преговори с формацията на Станислав Трифонов

Views 4486
0 0

ГЕРБ не е получавала покана за разговори от страна на „Има такъв народ“ (ИТН), каквото е била отправена към БСП и двете т.нар. протестни партии„, това потвърди Деница Сачева, която е член на ръководството на партията.

Отричането на ГЕРБ означава да отричаш хората, които гласуват за нас. Не можеш да ги нарича терористи. А и при толкова малка разлика в изборните резултати няма нужда от такава стигматизация„, коментира тя в сутрешния блок на bTV.

Не се усещаме в изолация при положение, че голяма част от политиките, които се провеждат и в момента, са наши политики. Всички съзнателно се опитват да обръщат гръб на успехите ни, като преиначават нещата. Програмата 60/40 остава, планът за възстановяване е надграден, а не тотално променят. Удобно е да се забравят. Нека има и критики, но и признание какви реално са нещата„, каза още бившата социална министърка.

Сачева обеща да са конструктивна опозиция.

Ако има добри идеи, ще ги подкрепят. Внесените вчера законопроекти в социалната сфера обаче са популистки. А „див популизъм“ е внесеният от Манолова вариант за преизчисление на пенсиите, с които щели да се вдигнат с 30%, но не на всички„, коментира бившата социална министърка.

7 млрд. в следващите години би струвало преизчисление на пенсиите на база актуален осигурителен доход„, посочи Сачева.

Първо трябва да видим политиките, после да преценим отношението си към евентуален бъдещ кабинет„, каза Сачева в отговор на въпрос би ли хареса правителство, в което останат служебните министри от икономическия екип.

Смущаващи са идеите на номинираните от Станислав Трифонов като приватизация на ББР, намаляване на данъци, нулев бюджетен дефицит и пр.“, посочи Сачева.

Тя отново заяви, че ГЕРБ ще върне мандата веднага, ако й бъде връчен такъв.

По думите й ГЕРБ ще участва в новата комисия по ревизия на предишните управления, която се очаква днес да бъде излъчена от парламента. Очаква се тя отново да бъде оглавена от Мая Манолова, както в 45-ото НС.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Бивш шеф на "Пирогов" призна за надписване на дейността в болниците

Може в болниците да има леко надписване на дейността заради ниското заплащане от НЗОК. Това допусна пред bTV д-р Спас Спасков – бивш директор на „Пирогов“. Той подчерта, че когато се говори за източване на НЗОК, трябва да се направи ясен анализ на ситуацията и допълни, че цените, по които […]