ГЕРБ сезира Конституционния съд заради решението на НС за АПИ

Views 3348
0 0
Снимка: архив БГНЕС

ГЕРБ ще сезира Конституционния съд заради решението на НС за АПИ, да плати половината от дължимите пари на пътните строители. Това заяви депутатът от ГЕРБ Николай Нанков в студиото на Би Ти Ви.

Според бившия регионален министър това решение на НС нарушава множество закони. По думите му този тип решения са от компетенциите на Министерски съвет.

По отношение на изпълнителната власт има нарушаване на няколко закона, включително закона за Държавния бюджет за 2022г.“, заяви Нанков.

Той добави, че ГЕРБ настоява да се изплатят всички задължения към пътните строители и че не се притеснява от проверки.

По думите му всички сключени договори са изрядни и изгодни за държавата.

На въпрос защо от налични 710 милиона са сключвани договори за над 3 милиарда той отговори:

Това са специфичен тип договори, в които се оценяват единичните цени, максимални единични цели, които влизат съответно в Комисия и са част от оценката на самите оферти. Когато имаме максимални пределни единични цели не могат да бъдат надвишавани. Т.е. за прогнозните случаят е друг. Те са само за да се формулира някаква прогноза на база на минал период„, обясни още Нанков.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Възраждане ще подкрепят военна помощ за Украйна, ако от ДБ отидат доброволци там (ОБНОВЕНА)

Парад на лицемерието. Така окачестви политическия дебат в последните дни за предоставяне на военна помощ за Украйна председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна. Защо не се осъжда агресията на Турция в Ирак, попита народният представител. Преди дни Турция започна мащабна военна операция срещу кюрдите в северната […]