Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ се похвали, че конституционните съдии гледат решението за АПИ

Снимка: архив БГНЕС

ГЕРБ са дали на Конституционния съд решението на Народното събрание за АПИ. Решението е абсолютно противоконституционно, категоричен бе на брифинг в парламента Радомир Чолаков.

Народното събрание не може да разглежда договори, както и Министерски съвет да приема закони, по думите му. Освен това така се лишавали фирмите да търсят правата си по съдебен път, според опозицията.

Николай Нанков, регионален министър в правителството на ГЕРБ, изтъкна, че това действие не е срещу строителите и гражданите. Освен това нямало и пътна поддръжка. Едва вчера започнало изплащане на средства за част от фирмите.

Той заподозря властта в извиване на ръце. От ГЕРБ смятат, че решението на НС за АПИ е поредното нарушение на правовия ред на управлението. Десислава Атанасова се похвали, че вече е образувано дело. Тя очаква управляващите да формират своето становище. Има грубо погазване на правовия ред, отчете народният представител. Това е начин за политически рекет, каза Атанасова за решението на НС за АПИ.

Опозицията посъветва да се провери на кои фирми първо е започнало плащането. Върви натиск върху фирмите от строителния бранш за ново анексиране на договорите, според ГЕРБ. Не слушайте какво ви говорят тези хора, а ги гледайте какво правят, така Атанасова коментира разнобоя във властта за въвеждането на еврото и плана на МС. В Народното събрание трябва да има дебат по тази тема, смята тя, макар и все пак да отчете смелостта на Министерски съвет изобщо да има план за въвеждане на еврото. А за решението за помощта за Украйна от вчера Атанасова попита: „От политически шарлатани какво да очаквате?

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Управляващите печелят изборите в Хърватия

Очертават се преговори за съставяне на коалиция

Швейцария отказа да се присъедини към екипа за търсене на руски активи

Прочутият неутралитет на Алпийската конфедерация

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Грузинските депутати пак се сбиха за закона за чуждестранните агенти (ВИДЕО)

Грузинските депутати стигнаха до сблъсъци в парламента, съобщава "Ройтерс". Причината е,...

НВО за 10 клас на 10 юни почва с 3 часа по-късно заради изборите предния ден

Националното външно оценяване (НВО) по български език и литература...

САЩ загрижени за изборния процес във Венецуела, обмислят нови санкции

Официални представители на САЩ се срещнаха с представители на...

САЩ предупредиха дипломатите си да не напускат градовете в Израел

Американското посолство е предупредило служителите си да не пътуват...

Зелените изоставиха ПП-ДБ

Политическа партия "Зелено движение" ще се яви на изборите...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img