ГЕРБ се отказва от „Работа, работа, работа“, БСП се цели в първото място (ОБНОВЕНА)

Views 21974
0 0
Тома Биков, снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия изтегли номерата под които 19-те партии и 9-те, коалиции, регистрирани за парламентарните избори, ще се явят на вота на 11 юли. С различни настройки тръгват към предстоящите избори различните политически сили стана ясно от изказванията на представителите им след тегленето на жребия в ЦИК.

ГЕРБ, които са с номер 5, изтъкнаха на първо място притеснението си от промените в Изборния кодекс, приети от предишния парламент, по силата на които вотът ще бъде изцяло машинен. По традиция те съзряха и символика в отредения от жребия номер.

Припомням на опонентите ни, че имаме 5 победи на парламентарни избори и най-вероятно ще имаме и шеста„, коментира Тома Биков от бившата управляваща партия. Той изрази още и притеснението си: „Изборният кодекс на Станислав Трифонов, които беше приет от предното Народно събрание, се превръща в една пародия„, отсече Биков.

ГЕРБ също така ще се откаже от дългогодишния си слоган „Работа, работа, работа“, като новото мото ще бъде обявено до дни. „Нашият основен опонент ще бъде хаосът и безвластието„, заяви още бившият депутат от ГЕРБ.

Подобни притеснения, по-конкретно касаещи отпадането на тавана от 35 секции за страни извън ЕС, изразиха и бившите коалиционни партньори на ГЕРБ от ВМРО, към момента част от коалицията „Българските патриоти“.

Притеснява ни това, което направиха партиите на Слави Трифонов, Мая Манолова, „Да България“. Видяхме как се организират срещи с Ердоган, кой ще организира изборите. Това е национално предателство„, заяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Патриотите изразиха също така амбиции да вкарат поне 16 депутата в следващия парламент, какъвто е и поредният им номер в интегралната бюлетина.

БСП, на които се падна номер 4, от своя страна си поставиха за цел да бъдат първа политическа сила в новото Народно събрание и заявиха, че в партията няма раздори. „Убеден съм, че с повече дисциплина от избирателите и секционните комисии ще има едни честни и прозрачни избори„, коментира въпроса с машинното гласуване Кристиян Вигенин.

Вече няма раздори, всички работим ефективно, заедно, с настроение. Ще го видите в кампанията ни„, увери той.

Съпредседателят на „Демократнична България“ Христо Иванов започна изявлението си с притеснение относно инцидента с падналия в акваторията на Черно море край Шабла български изтребител МиГ-29. „Сърцата ни са с близките на това българско момче. Това е повод да уверим, че модернизацията на българската армия, сигурността на тези момчета и момичета, е кауза за нас„, каза той.

По думите му „Демократична България“, която ще се яви под номер 23, има ясна кауза. „Показали сме последователност и воля и ще продължаваме да го правим„, заяви Иванов.

Мая Манолова от „Изправи се, мутри вън“, които жребият нареди под номер 8, е сигурна, че предстоящите избори ще бъдат „много по-честни“. Няма да могат да се крадат гласове, а машинният вот е инвестиция в бъдещето, посочи тя и изрази увереност, че коалицията й ще удвои резултата си спрямо предходните избори на 4 април.

Изявления от другите големи партии, на които социологията дава шанс да влязат с следващия парламент – „Има такъв народ“ и ДПС, нямаше.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Българските патриоти блокират ДПС - на границата с Турция и в прокуратурата (СНИМКИ/ВИДЕО)

ВМРО блокираха бул. "Александър Стамболийски"