Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ се надява след Виденовата зима да няма Кирова зима (ОБНОВЕНА)

Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

„Да не се окаже, че след Виденовата зима, ще имаме и Кировата зима„. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от парламентарната трибуна по време на дебатите в парламента за удължаване на действието на разпоредбите на Бюджет 2021 г. Причината – все още няма действащ бюджет за 2022 г., и едва днес вицепремиерът и финансов министър Асен Василев представя проекторамката на Бюджет 2022 г.

Партията на статуквото, с която управлявате – БСП, беше и в 45-то, и 46-то Народно събрание. Пак ваш коалиционен партньор беше в 46-то НС мандатоносител, те излъчиха премиер, който се отказа в деня на гласуване му„, припомни Атанасова изборните ротации миналата година.

По време на дебатите само за името на заглавието на законопроекта, бившият здравен министър Костадин Ангелов призова управляващите да се събудят, защото не решават основни проблеми в сектор Здравеопазване и в условията на ковид кризата.

Спите зимен сън за това, че общинските болници не могат да си поемат тока, ще увеличавате МРЗ, без да сте помислили за общинските болници, които ще фалират заради тази глупост, възмутен е той.

Направете нещо, което да работи, вместо да четете пламенни речи от парламентарната трибуна, призова проф. Ангелов мнозинството в парламента.

Според бившия здравен министър коалицията се намира в будна кома.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев от ГЕРБ добави, че това е безпрецедентен случаи в бюджетната практика. Ние гледаме един проект на закон, с който се удължава действието на определени позиции, текстове и аргументи в Бюджет 2021. Ние днес не гледаме бюджета, а временен закон, който ще действа до 31 март 2022 г., обясни бившият финансов министър.

Ананиев с трепет очаква финансовият министър Асен Василев да съобщи основните параметри на Бюджет 2022 г. Той очаква през месец юни да бъде представена и актуализацията на бюджета, при положение, че все още няма бюджет. Хората очакват нещата, които са регламентирани с бюджета от 2021 г. да продължат до момента, в който се приеме нормалния бюджет и текстовете отново ще бъдат коментирани, а някои от тях – подобрени, коментира Ананиев.

Това е факт, връщане назад няма и трябва да се съсредоточим проекта на закон, с което се решава една малка част от онова, което очакват българските граждани – социални плащания и икономическа подкрепа„, подчерта Ананиев.

По думите му независимо от това, че процедурата е неповторима в бюджета, трябва да се гледат текстовете, които ще продължат да действат през първото тримесечие на 2022 г. Ананиев е убеден, че правата в закона трябва да бъдат предоставени на българските граждани и бизнес.

Венеция Нецова-Ангова от „Продължаваме промяната“ заяви, че управляващите са готови, будни са. Недоверието на обществото три пъти доведе до избори, а удължаването на Бюджет 2021 се налага заради редовно правителство, което да подготви новия бюджет. Бюджет 2022 г. ще е бюджет на промяната, декларира тя от парламентарната трибуна.

Петър Чобанов от ДПС недоумява, как така се гласуват разпоредби, свързани с бюджета, без да има нито едно число. В момента гласуваме план, точки и параграфи, които не сме сигурни, че отговарят на разпоредбите на Закона за публичните финанси, посочи Чобанов.

Цончо Ганев от „Възраждане“ смята, че управляващите са имали време да представят новия бюджет, но не са имали желание да го направят. Загубихте парламентарно време с много безумици със зеления сертификат, посочи той.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов призова ГЕРБ да се придържат към същината на дебата. Опитайте се да се придържате към дебата, ако искате правете филми, но аз ще се забавлявам с това, предупреди Йорданов опозицията.

Филип Попов от БСП настоя, когато депутатите излизат извън рамките на наименованието на законопроекта, да бъде прилаган правилникът на Народното събрание.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

БАБХ установи огнище на Инфлуенца А по птиците в с. Цалапица

В птицефермата са отглеждани около 86 000 птици

Умишлен палеж е отнел живота на българо-турското семейство в Германия

Пожарът, който отне живота на турско-българско семейство в Солинген,...

Български социалдемократи отричат да има обединение на левите партии за евроизборите

Български социалдемократи опровергават в свое становище заявката на "Левицата"...

Киев: Москва вече не използва Кримския мост, за да доставя оръжие

Русия не използва Кримския мост, за да доставя оръжие...

Продължават боевете около болница Ал-Шифа, гинат пациенти

Боевете продължават и днес около главната болница в Газа,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img