ГЕРБ-Сандански не знаят как е станало ваксинирането на съветниците

Прочитания 635
0 0

По отношение на поставените ваксини на общински съветници в Сандански нямам конкретна информация и не знам технологично как се е случил процеса. От групата общински съветници на ГЕРБ е ваксиниран само един, който е действащ учител на първа линия.

Това заяви пред БНР председателят на общинската структура на ГЕРБ в Сандански и общински съветник Стоян Стоев.

Излязохме с декларация по случая, в която ще отправим питания, най-вероятно утре, за да разберем повече подробности. Всичко е станало много бързо и по принцип колегите общински съветници не знам за това докъде е стигнал плана за ваксинация. Те не са длъжни да се запознати дали всички на първа линия са ваксинирани или не. Това е работа на хората, които го организират. Питанията са насочени към председателят на Общинския кризисен щаб – действащия кмет и към директора на болницата. Доколкото съм запознат ако има останали ваксини трябва да бъдат върнати в РЗИ-Благоевград и оттам да ги разпределят по предназначение в съответствие със списъците, допълни лидерът на ГЕРБ-Сандански Стоян Стоев.

Припомняме, че министърът на здравеопазването Костадин Ангелов е разпоредил незабавна проверка във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград, в град Сандански, са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу Covid-19. Проверката е започнала вчера, като целта й е да установи всички факти около ваксинирането в региона.

Очаква се проверката да приключи до 24 часа. Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции, допълва министър Ангелов.

Припомняме още, че вчера от партията на Цветан Цветанов сигнализираха за незаконно ваксиниране в Сандански.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Йоргова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Йордан Цонев не си обяснява страха на партиите от пакетиране с ДПС

Йордан Цонев не може да си обясни защо всички политически формации се плашат от пакетиране с ДПС. „Не си го обяснявам. Сега ще започнат едни клетви по телевизии и радиа как няма да се пакетират с ДПС, а след това ще започне едно гонене на ДПС по кулоари и по институции, за да помагамe„, заяви

Read More »