ГЕРБ: Съглашение! Представяте ли си Манолова да е говорител на „Има такъв народ“

Views 41936
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Парламентарно представените партии подписаха протокола при президента Румен Радев, с което се съгласиха с предложението Камелия Нейкова да оглави ЦИК.

След консултациите и подписването Десислава Атанасова от ГЕРБ коментира, че е усетила, че има съглашение относно тази кандидатура. Надявам се, че отговорността ще бъде споделена, така както изисква Изборния кодекс, обясни тя. Атанасова обаче подчерта, че са хубави призивите за честни избори, но е категорична, че Изборният кодекс не ги гарантира и поиска Конституционния съд да се произнесе. Представяте ли си Мая Манолова да е говорител на „Има такъв народ„, попита риторично тя. Атанасова не даде лична оценка за кандидатурата на Камелия Нейкова, но поясни, че е участвала в изработването на текстовете на законите и има политически опит. ГЕРБ не е саботирала, единственият, който е саботирал избори, е Мая Манолова, коментира още Десислава Атанасова и припомни ситуацията в Костинброд.

Христо Иванов от „Демократична България“ посочи, че не е имало предварителен консенсус. ГЕРБ продължават с тактиката си да бламират всеки възможен процес, а „Бойко Борисов превръща изборите в заложник на собственото си оцеляване„, смята Иванов. Той определи кандидатурата на Камелия Нейков за председател на ЦИК като подходяща и обясни, че неговата партия я е подкрепила. По думите му, „е организирана кръчмарска свада и попита кога прокуратурата ще изясни коя е личността на Мата Хари, което е въпрос кой е свидетелят от спалнята на премиера за суми, които нямат ясен произход„.

Иван Иванов от БСП коментира, че подкрепят кандидатурата на Камелия Нейкова, но поиска честни избори, тъй като е убеден, че ГЕРБ ще ги компрометират.

Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън“ коментира, че Камелия Нейкова не е тяхно предложение, а се е случило като „подканяне“. Той сподели, че не е имало разговори с него Мая Манолова да повдигне кандидатурата, а „Има такъв народ“ да я предложи за одобрение. Той посочи и че кандидатурата на Красимир Ципов не отговаря на изискванията – не му достигат три месеца стаж.

Мая Манолова, която предложи кандидатурата на Камелия Нейкова, не коментира на излизане от президентството.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Бесен скандал в парламента: Депутати щурмуваха трибуната и Ива Митева...(ОБНОВЕНА)

Лидерът на "Демократична България" оприличи народното събрание на маймунарник и помоли за почивка