ГЕРБ прогнозират още една актуализация на бюджета

Views 11836
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Александър Ненков се пошегува с ПП, че не искали да има компенсации за скъпите горива, за да върнат столичани в метрото. Това стана по време на дебатите по второ четене на актуализацията на бюджета. Големите градове в Европа дотират градския транспорт, изтъкна той, защитавайки транспорта на София. Герберите признаха, че в столицата има нерентабилни линии. Увериха, че СО ще направи някакви оптимизации.

Според Ненков никой град не трябва да става заложник на политически интереси. Не съм съгласен, че СО е жертва на някаква политическа игра, изтъкна председателят на социалната комисия в парламента Искрен Арабаджиев. Според него умишлено общините се държат зависими. 50 милиона лева са несъбраните данъци от СО, по думите му. От ПП се обявиха за децентрализация на общините, не само от държава към община, но и от община към район. Десислава Атанасова обвини управляващите, че не са направили реформи, както и че не са подготвили законодателно реформите.

Седем месеца няма нито една заложена реформа, критикува шефката на депутатите от ГЕРБ. Ако продължите да управлявате, няма да се справите, обърна се Атанасова към ПП и прогнозира още една актуализация на бюджета. Къде ви е децентрализацията?, попита тя. Хората няма да забравят цялата карикатура Граф Игнатиев, включи се в дискусията Георги Михайлов. Нека не се замеряме с това кой е по-по-най, призова социалистът. София има нужда от много пари, отговори Искрен Арабаджиев. Малко по-късно бюджетна комисия „намери“ исканите от Възраждане пари за лечение на деца в чужбина.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Христо Иванов не губи надежда за нов кабинет, подаде ръка на опозицията

Мисия възможна е съставянето на нова управленска формула с мандата на „Продължаваме промяната“ при първото връчване на проучвателния мандат за съставяне на правителство. Увереност в това изрази съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който коментира въпроса след срещата между Корнелия Нинова и Кирил Петков, на която червеният лидер потвърди поставения […]