ГЕРБ предлага машинно гласуване още на следващите избори

Прочитания 31871
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание промени в Изборния кодекс.

От партията твърдят, че с тях се гарантира машинно гласуване още на следващите избори.

С промените се предлага въвеждане на машинно гласуване във всички секции в страната с над 300 избиратели.

Дава се и възможност на всеки гражданин да избере лично начина, по който иска да упражни правото си на вот – с машина за гласуване или хартиена бюлетина.

Освен това се регламентира и че ЦИК е компетентният орган, който трябва да осигури машинното гласуване.

ГЕРБ предлага и създаването на нова глава в Кодекса, с която се регламентира провеждането на избори за Велико народно събрание, като се въвежда смесена изборна система. Изборите ще се произвеждат по смесена изборна система, като 200 народни представители се избират по пропорционална изборна система, а останалите 200 – по мажоритарна.

Освен това проектът за изменение на Кодекса предлага при обявена извънредна епидемична обстановка в страната изборният ден да може да бъде удължаван до 48 часа, като сроковете, свързани с отчитането на изборните резултати, се удължават пропорционално на срока на удължаване на изборния ден.

Припомняме, по-рано днес ГЕРБ внесе и проекта си за нова Конституция. 

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продължава издирването на 13-годишния, изчезнал във водите на Дунав

Продължава издирването на 13-годишното момче, което изчезна във водите на Дунав край Силистра, съобщава Нова телевизия. По информация на „Гранична полиция“ катер ще минава до брега, докато е необходимо. За издирването са предупредени и граничните власти в Румъния. Припомняме, момчето е в неизвестност от събота. Заедно със свои приятели то скочило в реката от

Read More »