Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ получили отговор от Асен Василев, а шефът на НАП си стои

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

ГЕРБ поискаха президентът Румен Радев да отстрани от длъжност директора на НАП Румен Спецов. Това се случи на брифинг в централата на партията, където Христо Гаджев, ГЕРБ показа отговор на въпрос, зададен от депутатите от ГЕРБ, и получен от вече бившия служебен министър на финансите Асен Василев в последния работен ден на 46 НС, в 18.15 ч., тази сряда.

Гаджев обясни, че в продължение на три месеца е чакан отговорът от министър Василев по питане за проверка на МФ дали Спецов е участвал в данъчни измами за 1.5 млн.лв. „Три месеца по късно – на Асен Василев му бе нужен цял мандат. В 18.15 ч. отговаря в сряда кога е извършен докладът и на кого за данъчната ревизия на фирмата на Спецов. Последните часове на живота на НС„, възмути се Гаджев.

От думите му стана ясно, че отговорът на Асен Василев е само едно изречение – че на 17 март 2016 г. е получил ревизионния доклад на фирмата Гранд екстрейдинг, в който пише, че Румен Спецов има дълг.

Още юни месец ГЕРБ казаха, че е знаел, че дължи 1.5 млн. лв.. Това означава, че министърът на финансите е покривал нещо, което е знаел. Спецов е продал фирмата си, знаейки, че дължи 1.5 млн., имаше различни въпроси в свои интервюта… Ако това се окаже вярно, е трябвало да уволни Спецов, той е знаел, но е изчакал да не бъде служебен министър„, коментира още Христо Гаджев.

Спецов е продал фирмата си, знаейки за задълженията си, което значи, че има голям проблем с шефа на НАП, добави той.

Гаджев пита президента Румен Радев дали в новото служебно правителство ще продължи да държи Спецов за шеф на НАП, след като знае, че е извършил тази данъчна измама.

Александър Ненков добави, че „романтичният период на Радев и неговите министри започва да свършва“. Василев прехвърли горещия картоф на Радев в 18.15 ч. след края на парламента и се впусна в политическа битка, само че когато си там и говориш за морал и промяна и си поставиш летвата сам, трябва да се набереш на тази летва, а по-добре, ако я прескочиш„, каза лаконично Ненков.

Той смята, че министър Василев и Радев съзнателно са прикривали, че Спецов е ощетил държавната хазна с 1.5 млн. лв. „Защо – каква му е била функцията на Спецов, за да получи такава сериозна подкрепа от тях и ако Радев не освободи незабавно Румен Спецов, означава, че продължава да бъде съучастник„, категоричен бе Ненков.

Деница Сачева добави, че Румен Радев произнесъл реч, в която си преписал успехи и примери, за които служебното правителство не е работило. „Икономическите процеси са инерционни и именно с работата на Спецов са се увеличили приходите в държавната хазна. Ясно е за всички, които имат глава на раменете, ако има завишени приходи, са заради предишното правителство и мерките и правителството на Бойко Борисов„, категорична е тя.

Вместо да си приписват несъществуващи успехи, Радев докога ще прикрива Спецов, защо е незаменим, защо не проявява отношение и не коментира темата„, каза Сачева.

Тя продължи: „Ако Радев няма достатъчно смелост, може да се опре на Илиана Йотова за вземане на принципно решение. Защото Спецов продължава да бъде шеф на НАП, като човек, ощетил държавата, сега се представя като човек, който се грижи за приходите на държавата„.

Радомир Чолаков, ГЕРБ, попита: „Ако шеф на НАП, който е продал собствената си фирма с 1.5 млн.лв. към държавния бюджет и я продава на сламен човек, ако се беше случил в правителството на ГЕРБ, колко минути щеше да отнеме на Борисов да го отстрани?“.

Нов модел създава Румен Радев – на арогантност, колко трябва да си арогантен, за да може в лицето на такива факти да казваш – колко трябва да го търпите, а колко време с телата си те ще пазят човек, който е ощетил държавния бюджет и го държат за шеф на НАП„, възмути се в заключение Чолаков.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

15 години затвор може да получи руски зам.-министър на отбраната за подкупи

Руският следствен комитет съобщи във вторник за задържането на руския...

САЩ отново удрят Иран със санкции заради кибератаки

САЩ засилиха санкциите си срещу Иран във вторник, като посочиха...

Задържаха в Луковит българин, превозвал нелгални мигранти

Ловешката районна прокуратура разследва трафик на мигранти. Това съобщава "Нова", като...

Държавният департамент все още вижда проблеми с правата в България

Няма съществени промени в състоянието на правата на човека...

Напрегната остава ситуацията в наводнените руски области

Броят на наводнените жилищни сгради в Русия леко се...

Цирк в News24sofia.eu: Бойко Рашков нападна още един журналист, млати го с чадър (ВИДЕО)

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков има сериозни проблеми с...

Ден за размисъл преди президентските избори в РСМ

Днес е ден за размисъл преди първия тур на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лавров знае за френски инструктори в Украйна, споменава и България

Русия разполага с информация, че френски инструктори заедно с...

59-годишен донор спаси три живота

Трансплантирани са черен дроб и два бъбрека

Париж няма да разхлабва мерките за сигурност

Лоран Нунес, префект на парижката полиция, отговарящ за сигурността...

Юлия Навалная: От Путин може да се очаква всичко

Кремъл води отдавна войната си в сърцето на Европа

Скандално в News24sofia.eu! Бойко Рашков нападна журналистът Николай Караколев (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=A076ow3cyKI Бившият вътрешен министър Бойко Рашков очевидно е кълбо от...

Демонтажът на МОЧА бе подновен

Подновиха демонтажът на Паметника на съветската армия, съобщава БиТиВи....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img