Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ поиска оставка на кабинета и обвини Кирил Петков в дебели червени линии

Снимка: архив БГНЕС

Оставка на пагубното за България правителство поиска ГЕРБ от трибуната на Народното събрание. Това направи в декларация на групата Десислава Атанасова. Депутатът от ГЕРБ бе категорична, че сесията на 47 НС преминава под знака на успехите на четворната коалиция, че е стабилна и управлява прекрасно. Не само не гласувахте за важни точки в дневния ред, но си гласувахте 10-дневна великденска ваканция. Много от въпросите от дневния ред на обществото ще чакат да си починете – все още нямаме мерки за борба с цените, кризата с инфлацията, няма дори идеи в управляващото мнозинство, обоснова се в мотивите Атанасова.

През тази сесия се занимавате с кадруване и партийно обладаване на цели сектори и сфери на влияние. Изчегъртахте „Булгаргаз“, декапитализирахте българските енергийни дружества, вдигнахте цената на газа, нямате идея какво ще става с цената на тока, а просто анализирате.. и накрая меморандум за 1 млрд. долара с офшорка. Намесихте американското и британско посолство, те ви нарекоха лъжци. Имаше меморандум, за който ние от ГЕРБ настояваме да бъде създадена временна комисия и да е ясно чии капитали стоят зад двете корпорации, на които се дава българската енергетика„, изброяват още от ГЕРБ.

Закривахте институции, чегъртахте кадри на служебното правителство, сривахте държавността и българските институции, всеки ден вземате противоконституционни решения. Изхарчихте 9 млрд. лв. за 9 дни. България тази седмица достигна финансово дъно – всеки понеделник се теглят дългове„, каза още Атанасова.

Тя се спря и на ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: „Арестувахте лидера на опозицията – незаконен арест, който доведе до еуфория за началника на кабинета на премиера по чието поръчение бе арестуван лидерът„, добави тя. За което бе прекъкната от председателстващия заседанието Мирослав Иванов.

Не застанахте на страната на Украйна, не избрахте и управител на БНБ, защото вътре имате дебели червени линии, които най-големият мъж в управляващата коалиция не дава да пристъпите“, категорични са още от ГЕРБ. В декларацията се изтъкна също, че „Продължаваме промяната“ вече не е първа политическа сила.

В отговор Искрен Митев ПП каза, че се изричат неистини и започна да изрежда ядосано – коалицията, бюджета… Бе прекъснат, а микрофонът му заглушен от председателстващия Мирослав Иванов.

Малко преди декларацията Даниел Митов отново отправи призив от трибуната в дневния ред днес да влязат трите решения в пленарна зала и определи: „че коалицията е куфар без дръжка и негоден параван затова, че МС е свършил нещо за конфликта в Украйна“ и поиска да се измие срама.

Борислав Гуцанов от БСП отново каза, че това е „исторически въпрос“, който трябва да се обсъди преди да влезе в залата и бе категоричен, визирайки посещението и изказванията на Дмитро Кулеба, че „никой не може да казва нищо на НС на България“.

В спора се стигна до искане на удължаване на работното време до приемане на точка 8 от дневния ред – Проект на решение за създаване на Временна комисия за разглеждане на всички меморандуми и писма за намерения, подписани от правителството за периода от 12 май 2021 г. до 20 април 2022 г. (Вносители: Десислава Атанасова и група народни представители, 19.4.2022 г.)

Александър Иванов от ГЕРБ каза, че се дава на ишлеме цялата българска енергетика при намесени руски интереси.

Явор Божанков от БСП си спомни за „Гинка Върбакова в напреднал процес„. А Тома Биков от ГЕРБ заключи, че цяла седмица има пазарлъци в кулоарите и въртене на постчета.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

БНБ няма да участва в сянката на политическия процес

Не е добра идеята да се въвлича Българската народна...

Естония бърза да удвои разходите за отбрана заради Русия

Естония трябва да удвои разходите за отбрана през следващите...

Патриарх Кирил: Западът е изпаднал в сатанизъм, Русия води „свещена война“

Участниците в Руския народен сабор и руският патриарх Кирил...

Адмирал Ефтимов иска повече средства за отбрана

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов настоя повече средства...

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Разрушеният мост "Франсис Скот Кий" в Балтимор, е препречил...

Гръцкото правителство се изправя пред вот на недоверие

Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис се изправя пред...

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Словения обяви руски дипломат за персона нон грата

Руснакът разполага със седем дни да напусне страната

Южна Корея скастри Китай за подклаждане на напрежението с Филипините

Министерството на външните работи на Южна Корея изрази "сериозна...

Украйна: 537 деца са загинали в резултат на войната в Украйна

1269 са били ранени с различна степен на тежест

Множество арабски страни и Израел осъдиха терористичната атака в предградие на Москва

Редица арабски страни осъдиха терористичното нападение снощното терористично нападение...

Митничари откриха над 46 кг марихуана в камион на ГКПП Кулата

Наркотиците са били укрити в кабината на влекача

Великобритания бие тревога за киберзаплаха от Китай

Великобритания ще даде подробности за заплахата за киберсигурността, която...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img