Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ поема курс към избори, няма да подкрепя кабинет с трети мандат

Снимка; архив БГНЕС

ГЕРБ няма да подкрепи усилията за съставяне на кабинет в рамките на текущото 47-о Народно събрание при връчването на третия проучвателен мандат от страна на президента Радев.

Това, очаквано, заяви от Бургас председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Макар и подобна да бе позицията на партията му от много време, в петък заместник-председателят на партията Даниел Митов анонсира важни решения, свързани с третия мандат, които Борисов щял да анонсира пред партийния актив в морския град.

За третия мандат няма с кой да преговаряме, имаме решение на конгреса с БСП да не управляваме. Христо Иванов каза, че ще си търси други приятели – същите, които от ПП казаха, че са мафия – ИТН. А сега Христо Иванов щял да сяда с мафията на една маса. А с ГЕРБ им било рано. Партията с 5% казва на партията с 25% да чака, нали са умни и красиви. А Петков му го заби за меките ръчички… Ние сме широкоскроени като партия, има и с по-меки ръчички, има и с по-твърди„, в типичния си стил обясни политическите си планове Борисов.

И начерта партийния курс – нови избори. „Трябва да успокоим народа след избори и да минем през тежките времена. Ще съумея да убедя партията, че това е правилната политика.“

Отново изрази и готовност за диалогичност. „Обръщаме се към всички български избиратели – девизът, който стои над българския парламент, за съжаление най-малко спазван, е „Съединението прави силата“. Така че нека малко се смирят – единственият, които има право да каже какво да се прави е българския избирател„, протегна ръка Борисов. Макар и да изрази опасения, чемашините за гласуване били проблемни, като кодът за тях бил „при Асен Василев и двама негови приятели„.

И затова експремиерът даде заръка – ГЕРБ трябвало да победят на изборите с поне 8 процента, за да нямали машините отражение върху резултатите.

Борисов размаха и доклад от АДФИ, според който нямало нарушения при строителството на лотове 7, 8 и 9 на АМ „Хемус“ и настоя – това трябвало да бъде водеща новина в медиите, защото в тях от година шествала „рашковщината“.

В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев и тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на „Хемус“ в лотовете 7, 8 и 9. Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина. Довечера това трябва да ви е основната новина“ посъветва той представителите на медиите.

По традиция лидерът на ГЕРБ изрази готовност да „даде“ депутати на правителството в оставка. Условието – управляващите да внесат в парламента закон за 100-процентова диверсификация на газовите доставки.

„Последен анонс към Петков – внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутата (народните представители на ГЕРБ-СДС са 59). Така служебното правителство няма да може да върне руския газ. Приемаме го и тогава ще се разпусне парламента, за да няма връщане към „Газпром“. И ще падне тази опорка“, готовност за диалог изрази Бойко Борисов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

137 достигна броят на жертвите на терора в Подмосковието

137 станаха загиналите в терора в "Крокус сити хол"....

„Ислямска държава“ пое отговорност за нападението в концертна зала в Подмосковието (ВИДЕО)

Действащата в Близкия изток джихадистка групировка "Ислямска държава" пое...

ЕК одобри приходите от замразените руски активи за Украйна

Ние продължаваме много ясно да стоим до Украйна, както...

Лондон: Русификацията в окупираните територии на Украйна продължава

Инициативите за управление, предприети от руските власти във временно...

ГЕРБ си трие подкрепата за промените в Конституцията

Винаги може да се стигне до криза, но според...

„Ислямска държава“ публикува снимка на четиримата атентатори от Москва

"Ислямска държава" публикува снимка на четиримата нападатели, които стоят...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img