ГЕРБ отвръщат: Язовирът край Ловеч е източен, за да може Петков да се снима до него и да заблуди обществото

Прочитания 3953
0 0

ГЕРБ излязоха с опровержение на „откровена лъжа на служебното правителство, превърнало се в предизборен щаб на кандидат-президента Румен Радев„.

Става въпрос за язовир край Ловеч, който беше споменат от служебния министър на икономиката Кирил Петков в тазсутрешна негова изява в телевизионния ефир, като по думите му бившите управляващи са наливали стотици милиони в ремонта на язовири, а въпросният язовир бил празен.

Според ГЕРБ допреди няколко дни язовир „Пазар дере“ не е бил „локва“, а бил умишлено източен, за да може Кирил Петков да се снима на него и да заблуди обществото.

По думите на кандидат-депутата на ГЕРБ в Стара Загора и доскорошен министър на икономиката Лъчезар Борисов, на обекта била монтирана контролно-измервателна система, която да следи в реално време нивото на водата.

От служебния предизборен щаб може би не знаят, че нивото може да се проследява и онлайн. Оттам ние разполагаме с графики, на които ясно се вижда как на 31 май язовирът е пълен. 3 дни по-късно ситуацията тук е коренно различна. Затова питаме: кой нареди язовирът да бъде източен? Можем ли да очакваме това се случи и с други воеми с предизборна цел„, попита той.

По думите на Лъчезар Борисов използваният на съоръжението бетон е закупен на цени между 88 и 95 лв., а не както твърди Петков за 250 лв. „В посочената от него сума влиза и полагането на бетона, труда на строителите, както и транспортните разходи. Освен това има и експертен съвет, който е одобрил всички харчове по проекта„, посочи бившият министър.

Според водачa на листата на ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков на ключови постове в държавата били назначени скъпоплатени ревизори, които до този момент не били разкрили нито една нередност, но за сметка на това били направили множество неверни внушения.

„Държавната агенция за метрологичен и технически надзор предписва на предприятието за управление и стопанисване на язовири да се източи водоемът. И на двете принципал е икономическият министър“, отбеляза Нанков и допълни, че ремонтните дейности по обекта са били крайно наложителни, защото язовирът често е преливал и е причинявал множество катастрофи по минаващия наблизо републикански път София-Варна.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

14-то издание на "София прайд" в столицата (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Маршрутът не е обявен предварително от съображения за сигурност