Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ обяви „тежка руска хакерска атака на каналите си“

Снимка: архив БГНЕС

ГЕРБ сигнализира за хакерска атака срещу всичките им канали в социалните мрежи. Георг Георгиев обясни на пресконференция в централата на партията, че „всички комуникационни канали във „Фейсбук“ са ударени от тежка хакерска атака и по конкретно – три публикации по най-горещата тема – ужасяващите злоупотреби в енергетиката, внос и износ на газ и далаверите, които са се вършили с посредниците на тези сделки„.

Георгиев посочи и трите публикации: описанието на схемата за офшорните фирми за износ на газ, представена от Делян Добрев; самата графика; разпространената от медиите фалшива новина, че Бойко Борисов казал, че през 2023 г. „Газпром“ трябва да се върне в България.

Трите били атакувани, а впечатление направило съвпадението в профили, които са имали стотици коментари и са правили опити да блокират тези новини, профили без снимки, руски имена.

Георг Георгиев смята, че дори политически лица участват в това. Зоран Ангелов, IT специалист в партията поясни, че всички са взети от руската социална мрежа.

Томислав Дончев определи ситуацията „не като ментална каша, а вълшебна приказка, със събития, чудеса, двамата братя, принцеса, спящ красавец и ламя, която мята огън, зареден с руски газ, и верен помощник на двамата братя„. Все пак той попита къде е отговорът на въпроса за доставките на руски газ от един месец и за завишените цени на дизела и бензина, както и темата за увеличеното отрицателно салдо с над 4 млрд. лв.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се възмути: „Нито ще ни заглушат устата, нито огромните пари, с които разполагат, наетите и скъпи международни специалисти, само да организират компроматна защита срещу нас. Ние не сме Северна Корея, Русия, където Фейсбукът да бъде спрян. Откъде дойде тази яростна атака – от факта, че вчера казах, че ще докажа с цифри, че ние сме по зависими от Русия и милиарди са изтекли от България. Да видим сега каква хакерска атака ще направят.“

Борисов смята, че има връзка и съветът му към служебното правителство за преговорите с „Газпром“ и за „Балкански поток“, откъдето може да влезе газ на пет места в България. Той отрече и обвиненията, че 12 г. ГЕРБ не са правили нищо по темата за вноса на природен газ.

След това лидерът на ГЕРБ цитира статистика на НСИ за инфлацията, справка на БНБ за БВП и заключи, че „оптимистичните цифри на Асен Василев не са верни„. Включи в изброяването и Атанас Атанасов, Христо Иванов, Даниел Лорер. После посочи, че е извадил по пера цифрите и изводът е, че България е три пъти по-зависима от Русия. Борисов спомена и управлението на Владимир Путин, „който лесно приема милиардите, които получава през България„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Шеф на руското разузнаване е бил три дни в Пхенян

Северна Корея увеличава своята тежест пред Кремъл

Шефът на СДВР не вижда нужда от проверка за връзки на Любомир Янев с Нотариуса

Директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов, снимка: ...

И БСП, и ГЕРБ се заеха амбициозно да прекрояват бюджета на София

Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да...

Франция настоява за по-големи ограничения на вноса в Украйна

Франция заяви във вторник, че тя и група други...

Украински тираджия загина при инцидент на АМ „Марица“

Мъжът бил блъснат от бус, докато пресичал магистралата

17 години затвор за мъжа, пребил до смърт пастир през 2020 г. във Варненско

Окончателно 17 години затвор за Дончо Драганов, който през...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img