ГЕРБ обвиниха Радев и служебния кабинет в демонтиране на демокрацията

Views 946
0 0

Има терор и има репресия и е видно, че е само срещу една партия. Това и децата го видяха. Така на 9 септември са омачкали опозицията и след това 45 години са управлявали. Това заяви на брифинг председателят на ГЕРБ Бойко Борисов относно работата на служебния кабинет.

Той изрази недоумение защо всеки ден „предизборният щаб на кандидат-президента Радев“ се изказва срещу една партия, а именно ГЕРБ.

Борисов попита коя друга българска партия е била така поздравена от Европа, „за да ни маскари така шефът на комунистическата следствена служба“.

„Призовавам Радев тези недоразумения да си ги прибира! Това не е демокрация!“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев припомни, че преди време е коментирал, че правителството имало посредствено отношение към организацията на изборите. По негови думи обаче се оказало, че правителството може да има пряко участие в изборния процес чрез Министерството на вътрешните работи, и то не като гарантира политическите права на гражданите, а използвайки го като предизборен инструмент за заплахи и ограничаване на правото на политическа активност.

Той показа снимки на шатрата на ГЕРБ в Севлиево, до пазара в центъра на града, където от сутринта е бил паркиран бус на жандармерията. Целта според него била да сплаши кандидати на ГЕРБ.

Тома Биков пък заяви, че има стотици случаи на репресии и преследване на членове и симпатизанти на ГЕРБ по анонимни доноси, писани от хората на Рашков. По негови думи Рашков действа като истински комунист и следовател на Държавна сигурност от преди 89-та година.

Ние сме изключително обезпокоени от това, че политическата криза, в която се намираме, ще прерасне в конституционна криза, без да знаем кога тази криза ще приключи. Това, което прави Румен Радев в момента, е да демонтира демокрацията, защото е абсолютно наясно, че по никакъв друг начин не може да спечели избори. По никакъв друг начин, освен като прати главорези като Рашков да вършат тези безчинства„, категоричен бе Биков.

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов съобщи, че вече са уведомени наблюдателите на ОССЕ, а утре ще бъдат уведомени и всички наблюдатели, за натиска, който се оказва върху ГЕРБ. Той сравни случващото се с преврата на 9 септември 1944 година.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Затвориха "Тракия" заради горящ тир!

Горящ тир затвори магистрала „Тракия“ към Бургас. До инцидента се е стигнало след удар в друг тир. Временно движението при км 50 е ограничено, съобщи „Блиц“. Към момента няма данни за пострадали. Обходният маршрут за лекотоварни автомобили е от пътния възел при Мирово – път I-8 Ихтиман – Пазарджик – […]