ГЕРБ не иска да се бави доклада за цената на тока за манастири и общини

Екип на News24sofia.eu
Views 14367
0 0
Снимка: архив БГНЕС

ПГ на ГЕРБ с остра критика към председателя на парламента Никола Минчев и управляващата коалиция затова, че в дневния ред на заседанието днес не е включен докладът, който вчера бе гласуван и приет на комисия по енергетика, с искане за компенсация в пълен размер за небитовите крайни потребители заради високите цени на тока – общини, църкви, болници, училища.

Депутатът Жечо Станков попита от трибуната защо не е внесен докладът за цените на тока, какъв е проблемът председателят да го докладва и да бъде внесен.

Всеки загубен час за решаване на проблема на общини, университети, читалища, води до настройване на обществото към хората в тази зала„, смята той.

Александър Ненков също поиска проектът за решение да влезе в дневния ред и комисията да изготви доклад да се разгледа в днешното заседание и каза, че в противен случай „всички в тази зала ще бъдат обвинени“.

Георги Свиленски от БСП им контрира, че цяла България знае коя политическа сила е изпратила тези институции на свободния пазар, за да се казва от висока трибуна какво трябва да се направи, въпреки че техните решения водят до проблеми.

Замълчете, смирете се, проблемите вие ги доведохте в България, да се заемем в решение на проблемите, искате дебати, вместо решения„, атакува той.

Никола Минчев призова да не се политизира дебатът и каза, че има изисквания без да се засягат проектите за решение. Докато не се изпълни предпоставката по чл. 47 не може докладът да бъде включен, категоричен бе той.

Росица Кирова избори хронологията – 26 януари, сряда, на председателски съвет в 9 ч. е гласуван дневният ред, като точка 6 е второ гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на енергетиката, приет на 21 януари, комисията то е разгледала и към сряда 26 януари няма внесен доклад, точката обаче е включена в дневния ред, защото явно смяната на шефовете на КЕВР е важна за управляващото мнозинство.

На Свиленски му стана практика да прекъсва дебатите и не иска да чуе отсрещната страна„, атакува и тя.

Рамадан Аталай от ДПС зае позиция, че партията няма да подкрепи да се нарушава правилника и поиска да се извика в НС министърът на финансите Асен Василев. Десислава Атанасова от ГЕРБ стигна по-далече – тя поиска председателят на парламента да задължи всички председатели на комисии да си извършват дейностите, в противен случай да останат без заплатата за заемания пост. ГЕРБ поиска 15 минути почивка. Дневният ред на днешното заседание все още не е гласуван.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

И морковът, и тоягата - Петков ще помага на общините, но ще им праща и проверки

Правителството ще обсъди лостове и мерки за подпомагане на общините, които имат проблеми с изплащането на консумираната електроенергия в базисни институции като училища например, улично осветление и прочие. Това каза в началото на редовното заседание на Министерски съвет в сряда премиерът Кирил Петков. „Много важно е да обсъдим високите цени […]