Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ: Малцинство блокира, но избори сега е абдикация от отговорност

Възмутената от блокадата гражданка от тази сутрин на Орлов мост не е член на ГЕРБ. Това заяви депутатът Александър Ненков на нарочен брифинг, в който от партията опровергават твърдения в социалните мрежи, че възрастната дама с бастун е изпратена от тях, за да търси конфликт.

От ГЕРБ защитиха правото на всеки един гражданин да изказва мнение, включително и с протест, но са възмутени от блокирането на възлови кръстовища. Ненков посочи, че това е недопустимо и всъщност не представлява демокрация, тъй като демокрацията се гради с избори.

От ГЕРБ остро осъждат блокирането на кръстовища. Няма как да се съгласим, че това е един мирен протест. Мирни протести има пред парламента и многократно е имало. Мирни протести има пред Министерски съвет и президентството, но тук говорим за блокиране на един двумилионен град, посочи Александър Ненков

„Не може малцинството да определя какво да се случва в държавата спрямо мнозинството. Поради тази причина има демокрация и на избори се решава кой да управлява и кой има правото да управлява след полученото доверие от хората“, обясни Ненков.

„Да не би да очаквате държавата да излезе с водни оръдия и с БТР-и да търси някакви конфликт и да ги разчиства тези хора?“ Така отговори Ненкова на настойчив въпрос за журналистка как властта ще възстанови законността.

Според него опитите за затваряна на възловите кръстовища в столицата е за сметка на хората. Ясно е каква е целта – целта е провокацията и агресията, коментира Ненков и посочи, че протестиращите няма да получат агресията.

Всички хора имат своите права, защото моята свобода и свободата на всеки да изразява волята свършва дотам, където нарушаваме свободата на другите хора, изтъкна депутатът.

Той чул още, че имало желание за блокиране на магистрали и на критична инфраструктура и подчерта, че такова нещо не е виждал да се прави никъде по света.

Трябва да стане с добро, трябва да стане с диалог и протестиращите да разберат, че по този начин няма как да убедят, че това е волята на мнозинството и гражданите, отбеляза Александър Ненков. Въпреки това и досега от ГЕРБ не виждат с кого да преговарят: „Тяхното искане не може да бъде просто оставка. С кого да преговаря правителството, с кого да се срещне премиерът като протестиращите нямат излъчен представител“, запита още Ненков.

По думите му, дори и когато се протестира, трябва да има граница на разум, защото изборите са тези, които решават. Депутатът се опря на проучвания, че хората не искат да се стига до ескалация и политическо напрежение.

Според него обаче ако сега се направят избори, то това би било абдикация от отговорността.

Иначе за управляващите би било много по-лесно сега да се направят избори, чисто стратегически. „Жалкото е, че забравяме хубавите неща, които се случиха напоследък, като приемането на България в клуба на най-богатите държави, коментира Ненков.

Той похвали правителството, че се справя добре, много по-добре от другите държави.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Калин Стоянов още се надява на Шенген по суша до края на 2024 г.

Засилват външните граници със служители на Фронтекс

Задържаха 1,4 тона кокаин на пристанище край Стокхолм

Шведската митническа служба хвана 1,4 тона кокаин, едно от...

Управляващите печелят изборите в Хърватия

Очертават се преговори за съставяне на коалиция

И във Венецуела Русия настоя за украинска следа в атентата в Crocus City Hall

Украинската следа е очевидна в случая на терористична атака...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img