ГЕРБ издириха седалището на фирмата, продадена от Спецов

News24sofia.eu
Прочитания 9872
0 0

Кандидат депутати от ГЕРБ Александър Иванов и Тома Биков издириха и показаха със стрийм във фейсбук седалището на фирма „Гранекс Трейдър“ ООД в с. Ялботина (община Драгоман).

Въпросната фирма е била собственост на сегашния шеф НАП Румен Спецов до 2016 г., когато той я продава на малоимотното лице Данаил Николов. На този адрес има регистрирани още 23 фирми. Имотът е необитаем, сградата е полуразрушена, дворът – труднопроходим, а собственикът го няма. Сделката е съмнителна и защото към момента й дружеството се е отчело с оборот от 6 млн.лв. Фирмата е продадена за едва 500 лв.

Очевидно сделката е изповядана по харвардски стандарт в гората, а финансов консултант е бил Асен Василев„, коментира Александър Иванов.

Тома Биков и Александър Иванов отправиха и поредица от въпрос към финансовия министър Асен Василев, който назначи Румен Спецов за шеф на НАП – каква проверка е направена, има ли право той да назначава проверка на прокуратурата, както и не му ли прилича профила на продавача на фирмата на типичен финансов измамник.

Припомняме, че още при назначаването на Румен Спецов за шеф на НАП от ГЕРБ се възмутиха и изнесоха информацията за съмнителна продажба на фирма от страна на данъчния, която навежда на мисълта за укриване на задължения към държавния бюджет. Финансовият министър Асен Василев обеща проверка да бъде направена, но до този момент резултат от такава не е изнесена. Също така Василев лично пое отговорност за назначанието, като заяви, че той се е съгласил да стане минитър в служебното правителство на Стефан Янев с условието да доведе екипа си.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Под 50% са ваксинирани срещу COVID-19 в социалните домове

Към 14 юни 2021 г. едва 7381 лица от персонала на социалните домове са ваксинирани срещу COVID-19, като от тях по-малко от половината са с поставена втора доза – 3 422. От настанените в домовете 10 086 са ваксинираните, като 4 632 са със завършен ваксинационен цикъл. Проверката за обхвата

Read More »

Снимка/източник: pixabay.com